23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoZamenjali bodo dve desetletji stare semaforje

Zamenjali bodo dve desetletji stare semaforje

V Trbovljah bodo zamenjali vse semaforje v petkrakem križišču Kamnikar, med regionalno cesto in Kešetovem ter ulico Dom in vrt (oz. Pod gozdom).

Semaforji na tem križišču so namreč stari že več kot 20 let ter posledično v zadnjem času nevarni, saj ni bilo mogoče več zagotavljati rezervnih delov. Prenova semaforizirane križišča pa je vredna predvidoma 28.000 evrov.

Občina Trbovlje bo prenovo opravila v skladu z zagotavljanjem boljše varnosti na omenjenem odseku.

Tako se bodo zamenjali vsi semaforji na križišču, ki bodo opremljeni z LED tehnologijo, zaradi česar bodo tudi nižji stroški vzdrževanja. Poleg tega pa bodo novi semaforji slovenskega proizvajalca, z najsodobnejšimi funkcijami. Semaforji bodo opremljeni z videodetekcijskimi kamerami, ki bodo zaznale vozila, hkrati pa bodo za prehod čez glavno cesto nameščene tipke za slepe in z najavo pešca.

Sodobna tehnologija pa bo omogočala tudi povezavo s centrom, kamor bo pošiljala vse napake in izpade, o katerih bo potem vzdrževalec obveščen direktno iz centra.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...