6.8 C
Trbovlje
sobota, 8. maja 2021
ZON.siAktualnoZamenjali bodo dve desetletji stare semaforje

Zamenjali bodo dve desetletji stare semaforje

V Trbovljah bodo zamenjali vse semaforje v petkrakem križišču Kamnikar, med regionalno cesto in Kešetovem ter ulico Dom in vrt (oz. Pod gozdom).

Semaforji na tem križišču so namreč stari že več kot 20 let ter posledično v zadnjem času nevarni, saj ni bilo mogoče več zagotavljati rezervnih delov. Prenova semaforizirane križišča pa je vredna predvidoma 28.000 evrov.

Občina Trbovlje bo prenovo opravila v skladu z zagotavljanjem boljše varnosti na omenjenem odseku.

Tako se bodo zamenjali vsi semaforji na križišču, ki bodo opremljeni z LED tehnologijo, zaradi česar bodo tudi nižji stroški vzdrževanja. Poleg tega pa bodo novi semaforji slovenskega proizvajalca, z najsodobnejšimi funkcijami. Semaforji bodo opremljeni z videodetekcijskimi kamerami, ki bodo zaznale vozila, hkrati pa bodo za prehod čez glavno cesto nameščene tipke za slepe in z najavo pešca.

Sodobna tehnologija pa bo omogočala tudi povezavo s centrom, kamor bo pošiljala vse napake in izpade, o katerih bo potem vzdrževalec obveščen direktno iz centra.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...