-- OGLAŠEVANJE --

Zakrivil prometno nesrečo in namesto, da bi pomagal poškodovanemu, pobegnil

-- OGLAŠEVANJE --

V minulem tednu so policisti na območju Zasavj poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

Moškemu so zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom, kjer je voznik s tovornim vozilom trčil v hidrant in s kraja odpeljal. Policisti so voznika izsledili in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V postopku so imeli mladoletnega voznika mopeda, ki je prekoračil konstrukcijsko omejeno hitrost mopeda (25km/h), zato mu je bil odrejen izredni tehnični pregled. Zaradi izmerjene prekoračitve končne hitrosti mopeda (92.8 km/h) na tehničnem pregledu, je bilo vozilo zaseženo. Zoper mladoletnega voznika pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali vlome v tri kleti na območju Litije. Na kraju so zbrali obvestila in opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci povzročili za okoli 300 evrov škode in še poskus vloma v hišo. Sledi odstop in predaja v reševanje krajevno pristojni PP Litija.

Na območju Trbovelj so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Prišlo je do žaljenja in nasilnega vedenja med občanoma Trbovelj. S strani prijavitelja so bila zbrana obvestila, sledi zbiranje dodatnih obvestil in prekrškovni postopek zoper kršitelja.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe in sicer je znani storilec oškodovanca lažje telesno poškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper osumljenca.

V nočnem času so ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazala 0.80 mg/l vsebnosti alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika so odredili pridržanje do iztreznitve po 24. členu ZPrCP. Podali bodo tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ustavili so voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen hitri test na droge, ki je pokazal pozitiven rezultat in sum vsebnosti prepovedanih snovi v telesu voznika. Odrejen je bil strokovni pregled, ki ga je voznik odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Prijavljeno je bilo kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in sicer je neznani storilec razbil steklo na vhodnih vratih poslovnega prostora ter s tem povzročil materialno škodo za cca 200 EUR. Sledi kazenska ovadba zoper storilca.

Ustavili so voznika osebnega avtomobila, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.30 mg/l vsebnosti alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako pa mu je bil odrejen hitri test na droge, ki je pokazal pozitiven rezultat. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je voznik odklonil. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje spletne Goljufije, s katero je oškodovanec oškodovan za okoli 2.100 evrov. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča z materialno škodo se je zgodila v Kolovratu. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Najden je bil mobilni telefon na območju Zagorja, kateri je bil v nadaljevanju vrnjen lastniku.

Prometna nesreča s samoudeležbo in materialno škodo se je zgodila v Rovah. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve 45. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

Policisti so v torek obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. Udeležencema so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami in pobegom se je v sredo zgodila v Zagorju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper znanega osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja zapustitev poškodovanca v prometni nesreči. Zoper njega bodo uvedli tudi prekrškovni postopek za vzrok povzročitve prometne nesreče.

Zasegli so cigaretni zvitek, pri katerem obstaja sum na prepovedano drogo konoplja. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek zoper kršiteljico.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na Savskem mostu v Zagorju. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve 58. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (pravilo srečanja).

Zgodila se je prometna nesreča z materialno škodo in pobegom na parkirišču. Policisti za neznanim voznikom in vozilom še poizvedujejo.

PP Litija

Policisti so intervenirali zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru na vlaku. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V naselju Jevnica je bil prijavljen sum kaznivega dejanja Nasilje v družini. Osumljenemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Policisti bodo o zadevi obvestili pristojno državno tožilstvo.

V Litiji je občanka našla bančno kartico. Policisti so kartico vrnili lastniku.

Vozniku osebnega vozila je, v naselju Spodnji Log, na vetrobransko steklo priletel manjši kamen iz pred njim vozečega vozila. Nastala je manjša materialna škoda. Zadeva je obravnavana kot prometni dogodek.

Obravnavali so primer, ko je občanka podala prijavo zoper občana, v zvezi kršitve javnega reda. Policisti o tem še zbirajo obvestila. Po zaključku zbiranja obvestil bo zoper kršitelja izveden ustrezen ukrep.

V nedeljo v Hrastniku iskanje pogrešane osebe, izsledili so jo v dveh urah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --