today-is-a-good-day
9.9 C
Trbovlje
petek, 1. marca 2024
ZON.siAktualnoTako pijan, da je obležal na tleh

Tako pijan, da je obležal na tleh

V minulem tednu, vključno z vikendom so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

Zaradi nepravilnega premika voznika avtobusa, je le-ta trčil v avtobusno postajališče. Pri tem je nastala materialna škoda, policisti pa vodijo postopek o prekršku.

Neznanec je na parkirišču v Trbovljah poškodoval osebno vozilo, pri čemer je nastalo za okoli 300 evrov škode. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Poskus goljufije preko spleta se je zgodil v petek. Neznani storilec je z lažnim prikazovanjem poskušal oškodovati prijavitelja in želel dostopati do njegove spletne banke. Sprejet je bil Zapisnik o pregonu, po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

V nočnem času je prišlo do kršitve javnega reda in miru v stanovanjskem bloku na območju Trbovelj. Po zbranih obvestilih na kraju, bo zoper mladoletnega kršitelja podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V redni kontroli prometa so ustavili voznico osebnega vozila. S preizkusom alkoholiziranosti so ugotovili, da je imela v litru izdihanega zraka 0,64 mg/l alkohola. Voznici so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Podan bo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo je v dnevnem času prišlo do kršitve javnega reda in miru na javnem kraju. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Ustavili so voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen hitri test za droge. Ker je pokazal znake prisotnosti THC, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je voznik odklonil. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Hrastnik

V Hrastniku na Logu so obravnavali poškodovanje prednjih pnevmatik na osebnem avtomobilu. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

V Kisovcu se je zgodil poskus vloma v stanovanjski blok. Opravili so ogled kraja dejanja, sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Intervenirali so na javnem kraju v Zagorju zaradi spora med dvema osebama. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Prav tako se je spor na javnem kraju med dvema osebama zgodil na Logu v Hrastniku. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v zasebnem prostoru v Hrastniku. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

V petek se je na parkirišču na Dolu pri Hrastniku zgodila prometna nesreča s pobegom. Opravljen je bil ogled, sledi ustrezen ukrep.

Na območju Trbovelj je moški v pijanem stanju obležal na tleh. Zoper omenjenega sledi ustrezen ukrep.

V Hrastniku so obravnavali kršitelja, ki je omogočil uživanje alkoholne pijače mladoletni osebi. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Na območju Hrastnika prijavo zaradi glasne glasbe. Zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.

PP Litija

V ponedeljek je bilo prijavljeno kaznivo dejanje tatvina, storjena v trgovskem centru v naselju Litija. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V bližini naselja Spodnja Jablanice je občanka padla v potok. Pri tem se je lažje poškodovala. Zadeva je bila obravnavana kot dogodek.

Na regionalni cesti Litija – Zagorje je prišlo do prometne nesreče (oplaženja med vozili), v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Pri tem je nastala manjša materialna škoda, voznik tovornega vozila pa je, ne da bi izmenjal podatke, odpeljal s kraja. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Na parkirišču Litiji se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih avtomobilov. Policisti pa so, ob izpolnjenih pogojih, odstopili od ogleda in obravnave.

Med nadzorom prometa so v Litiji vozniku osebnega avtomobila, zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test (drugwipe), ki ga je voznik odklonil. V nadaljevanju pa je odklonil še strokovni pregled. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Neznani storilec je poskušal vlomiti v osebni avtomobil v Ljubljani. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zadeva je zaradi krajevne pristojnosti predana v reševanje policistom PP Ljubljana Bežigrad.

Primer medvrstniškega nasilja so policisti obravnavali v sredo. Obveščen je bil pristojni Center za socialno delo. Sledi zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Intervenirali so v naselju Litija, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Črni Potok, kjer je bila samoudeležena voznica osebnega avtomobila, ki je vozila z neprilagojeno hitrostjo. Zoper voznico vodijo postopek o prekršku.

V naselju Javorski Pil se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola po nasprotnem smernem vozišču. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o sumu kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

V četrtek so policisti intervenirali v naselju Litija, kjer je občan onemogel v stanovanju. Oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravniško oskrbo. Izdano je bilo potrdilo o vstopu v stanovanje.

Obravnavali so kaznivo dejanje velike tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil in iz vozila odtujil denar. Vlom v vozilo se je zgodil v Ljubljani. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo. Zadeva je zaradi krajevne pristojnosti predana v reševanje policistom PP Ljubljana Vič.

V petek so obravnavali prijavo suma storitve kaznivega dejanja Velika tatvina. V naselju Litija je bilo odtujeno tovorno vozilo. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Še ena prijava suma storitve kaznivega dejanja Velika tatvina – poskus, v naselju Zgornji Log. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V bližini naselja Vernek je občan kuril odpadke. Seznanjen je bil, da je s tem kršil uredbo o odpadkih, sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu po Zakonu o prekrških.

PP Zagorje

Dve prometni nesreči z materialno škodo sta se pripetili v Kisovcu. V prvi prometni nesreči z majhno poškodbo na udeleženem motornem kolesu, kjer so ob izpolnjenih pogojih odstopili od nadaljnje obravnave

V nadaljevanju pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je voznik kombiniranega vozila tujih registrskih oznak, trčil v ustavljen avtobus in s kraja odpeljal. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Na parkirišču v Zagorju se je zgodila prometna nesreča s pobegom. Za pobeglim voznikom policisti še zbirajo obvestila.

V noči na petek pa so bili policisti obveščeni o zapori ceste Izlake – Kisovec, ki je bila posledica udora kamenja in podrtega drevja. Policisti so do odstranitve ovire kraj ustrezno zavarovali.

Prometna nesreča s pobegom in materialno škodo se je zgodila na območju Izlak. Voznik tovornega vozila, ki je s kraja odpeljal, je bil izsleden na območju Maribora. Izveden je bil prekrškovni postopek.

V prometni nesreči z materialno škodo v Zagorju sta bila udeležena avtobus in tovorno vozilo. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih izvedli prekrškovni postopek.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom in materialno škodo na območju Kisovca. Prišlo je do oplaženja med vozili. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih izvedli ustrezen ukrep.

Do prometne nesreče z materialno škodo je prišlo v Zagorju. Policisti so udeležencema ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Včeraj, okoli 10.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Izlakami in Kisovcem. Udeleženi sta bili voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila iz smeri Izlak proti Kisovcu, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je trčila v voznico, ki je pravilno peljala nasproti. Obe voznici in njuna dva sopotnika v vozilih so se lažje poškodovali in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v SB Trbovlje. Zoper kršiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Zaradi vsiljivega beračenja pred trgovskim centrom dobila kazen

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...