-- OGLAŠEVANJE --

Zakaj so kandidati Liste DNK Trbovelj drugačni od ostalih?

-- OGLAŠEVANJE --

Na enem mestu so se zbrali občani, ki želijo delati dobro za mesto, v katerem so si ustvarili dom, družino in druge dejavnosti. Kot radi poudarijo: “Lista DNK Trbovelj je edina lista, ki ni politična stranka in ki s svojimi nepolitičnimi in neodvisnimi člani kandidira v Občinskem svetu Občine Trbovlje. Listo DNK Trbovlje sestavljajo izključno nepolitični in neodvisni občani, ki jim ni vseeno za Trbovlje.” 

Nosilec liste Jože Pustoslemšek je tudi kandidat za župana, ob bok pa si je postavil močno ekipo, sposobnih ljudi, ki dobro mislijo. “Trbovlje si vsekakor zaslužijo več in bolje!” je odločen Pustoslemšek. Na kakšen način bo kandidat za župana, če bo pridobil zaupanje volilcev izboljšal življenjski standard in znižal cene ogrevanja, najdete TUKAJ. 

Kot rečeno, zbrali so se posamezniki, vsak dober na svojem področju – pa naj bo to kmetijstvo, podjetništvo, zdravstvo …takšni, ki se politično ne bodo opredelili. Radi bi delali le dobro. Nekaj se jih predstavlja tudi na našem portalu.

Čimprej izgradnja novega vrtca, potrebujemo tudi medgeneracijski center

Barbara Adeeb je že več let zaposlena na področju vzgoje in izobraževanja. S svojimi izkušnjami želi prispevati k učinkovitejšemu reševanju problematike na področju, ki se nanaša predvsem na zagotavljanje ustrezne infrastrukture za druženje in izobraževanje tako otrok, mladostnikov, kot tudi starostnikov. Hkrati se bo zavzemala za zagotavljanje pogojev za dostojno ter kakovostno bivanje in življenje vseh občanov še posebej ogroženih in ranljivih skupin.
Veliko pozornost bo Barbara Adeeb kot občinska svetnica namenila boljši kakovost življenja otrok, otrok s posebnimi potrebami kot tudi starostnikov in njihovo inkluzijo v družbo. To je tudi področje, ki ji je blizu in ga še kako dobro pozna. Stremela bo k čimprejšnji izgradnji novega vrtca, ter k ustreznemu investicijskemu vzdrževanju šol. Pomembna točka na njenem seznamu pa je vsekakor tudi vzpostavitev medgeneracijskega centra.

Prvi izziv po volitvah v Trbovljah bo ogrevanje

Kandidatom, ki se ne želijo politično opredeljevati, se je pridružil tudi Anton Hribovšek, lastnik podjetja Hilman d.o.o.. Odraščal je na kmetiji, po odsluženem vojaškem roku pa je zavihal rokave v gospodarstvu. Leta 2009, prav v času gospodarske krize se je odločil za samostojno pot. Skupaj s partnerko sta ustvarila podjetje, ki je danes z rezultati že dokazalo svoje uspehe. “Seveda brez enkratne ekipe zaposlenih tega ne bi bilo. Kar je dokaz, da je treba ustvarjati dobro vzdušje tako v podjetju kot v politiki.” pove Hribovšek, ki je eden izmed ustanoviteljev liste DNK in bo v vlogi občinskega svetnika poskušal uresničevati program liste. Trenutno je najbolj pereča energetska kriza, v Trbovljah še toliko bolj, zaradi cen daljinskega ogrevanja oziroma posledično zaradi cen plina. “Prvi večji izziv novega sestava občinskega sveta bo vsekakor blaženje posledic trenutne energetske krize,” še odločno zaključi.

“Tudi tisti, ki nismo politično opredeljeni, si zaslužimo priložnost sodelovati pri odločitvah v naši občini.”

Komercialista Adriana Žlak že celo življenje živi v Trbovljah, po poklicu je komercialistka, trenutno zaposlena v trgovini. Kot mati dveh šoloobveznih otrok veliko prostega časa preživlja z družino in prijatelji. “Zavzemala se bom predvsem za razvoj mesta in podeželja, ter za nepolitično kadrovanje. Moj cilj je v občini zagotoviti ustrezne pogoje, da bomo ohranjali mlade v občini in jih tudi privabljali od drugje, ter da bomo ustrezno poskrbeli tudi za starejšo generacijo in jim tako omogočili prijetnejše bivanje.” Adriana je odločna, da bo veliko pozornosti namenila reševanju stanovanjske problematike, pocenitvi komunalnih storitev ter ustrezni ureditvi zavetišča in igrišč za živali.
“Tudi tisti, ki nismo politično opredeljeni, si zaslužimo priložnost sodelovati pri odločitvah v naši občini, da izrazimo svoje mnenje in tudi podamo predloge, ki bi nam pomagali izboljšati kvaliteto življenja.” Potrebno je predvsem zagotoviti pogoje, da bo občina postala bolj prijetna za bivanje tako za mladostnike kot starostnike, je prepričana Žlakova, ki verjame, da bo – če postane svetnica – tako občinski svet pridobil osebo, ki se ne boji vprašati ali komentirati, osebo, ki bo podpirala dobre projekte in ideje oziroma zavračala slabe projekte in slabe predloge, ne glede na politično pripadnost.

Podeželje je lepo, le ne izkoristimo ga dovolj

Jakob Verk je kmet z dušo in telesom in to od malih nog. Je ljubitelj narave in živali. Na kmetiji v prelepem zasavskem okolju se ukvarjajo s predelavo mesa, svoje izdelke pa prodajajo tudi na trboveljski tržnici. Jakob Verk dobro pozna probleme krajevnih skupnosti, probleme podeželje, zato bi svoje napore kot svetnik zagotovo vložil prav v omenjene tematike. Žalosti ga tudi pomanjkanje turizmu v kraju, kjer je naravnih danosti več kot dovolj.

Še veliko je treba storiti za varnost udeležencev v prometu

Jerica Zmajšek prihaja iz skromnega podeželskega okolja, kjer so jo vzgajali v veri, da skupaj zmoremo več. “Že kot majhna deklica sem verjela v pravičnost in vedno goreče zagovarjala vse in vsakega, ki se mu je pripetila krivica. Tako me je že učiteljica v osnovni šoli nagovorila z “malim upornikom”,” o sebi pripoveduje še ena od članih Liste DNK Trbovelj.

Po izobrazbi diplomirana inženirka prometa, zato bo logično še posebej zagovarjala varnost ljudi v prometu, od pešcev do kolesarjev. Meni, da je v občini Trbovlje potrebno še dosti storiti za prometno varnost občanov. Lokacije, kjer je ta problematika še posebej pereča, so znane vsem, ukrepi pa premajhni ali jih sploh ni.
Še po eni plati kot turistični tehnik bo Jerica Zmajšek napore vložila v to, da bodo Trbovlje postale turistom bolj prepoznavna destinacija, predvsem z vidika pohodništva ter kolesarstva, “saj ljudje ne vedo, kaj zamujajo, ker ne poznajo naših prelepih zakladov, skritih v zelenih gozdovih naših okoliških hribov.” Za kandidaturo na lokalnih volitvah kot kandidatka Liste DNK se je odločila, “ker sem mnenja, da lahko s skupnimi močmi rešimo mnogo težav in ker imam pravo energijo ter voljo pomagati pri razvoju naše občine,” izbrala pa je Listo DNK Trbovelj, ker jo sestavljajo politično neodvisni občani. “Torej, če se najdete v zgoraj zapisanih besedah, stopimo skupaj, saj nam le tako lahko uspe!” Za Jerico Zmajšek na volitvah obkrožite Listo DNK Trbovelj (5), v polje za referenčni glas pa obkrožite številko 8.

Že danes obljublja višji življenjski standard in še letos najmanj 30 odstotkov nižje cene ogrevanja

Naročnik oglasa je Lista DNK Trbovelj (lokalne volitve 2022).

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --