4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoZagorski center z novo "Družino"

Zagorski center z novo “Družino”

Kako je dolgočasna bela stena v javni ustanovi dobila svojo “Družino”.

Zagorska umetnica Lili Hribovšek je kot mentorica lani oktobra prevzela skupino Zalik – Zagorske likovnice. Vsak teden so risale in slikale v prostorih zagorskega Centra za socialno delo. In, ko so razmišljale, kako bi se oddolžile za uporabo prostorov, so prišle na idejo in nastala je čudovita poslikava ob vhodu v prostore centra.

“Vprašali smo direktorico Tadejo Nimac, kaj bi želela imeti na steni, in je dejala: pa naj bo družina!” pripoveduje zagorska umetnica, ki se je takoj lotila načrta izdelave. Barve je doniral CSD, umetnice pa so poprijele za čopiče.

Hribovškova deluje v društvu ARS vizija, kjer otroke in odrasle poučuje o tehnika risanja in slikanja in z njimi ustvarja umetnine. Trenutno ima ARS vizija počitnice, 18. septembra pa jih čaka skupinska študijska razstava v avli delavskega doma Zagorje. Oktobra bo umetnica Lili znova sprejemala mlade umetnike in umetnice v Malo šolo risanja in slikanja.

V stilu perfekcioniste Hribovškova na vprašanje ali je z umetnino zadovoljna odgovori, da je vedno lahko boljše. Ne glede na to pa je z narejenim zelo zadovoljna.

“Družina” pozdravlja vsakega obiskovalca zagorskega centra.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...