23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoZagorske smrečice iščejo nove lastnike

Zagorske smrečice iščejo nove lastnike

Dobro prakso lanskega leta Zagorjani prenašajo naprej. Tako je tudi letos na voljo 30 smrečic, ki so v decembrskem času krasile mestno ploščad.

Januarja lani so namreč v Zagorju prvič organizirali dobrodelno oddajo mladih smrek s ploščadi, zaradi takratnega izjemnega zanimanja občank in občanov, ki so jih posvojili le v nekaj minutah po pozivu, pa so se odločili, da jih tudi letos ponudijo zainteresiranim.

Mlade smreke namreč zdaj potrebujejo več prostora za svojo rast. Na Občini Zagorje ob Savi zato pozivajo vse, ki imajo na vrtu prostor za novo zeleno drevo in si želijo prav mlado smreko, da jim  najkasneje do petka, 8. januarja, pišejo na naslov: obcina.zagorje@zagorje.si.

Drevesca bodo v ponedeljek, 11. januarja, med 14. in 16. uro, razdelili 30 občanom, ki bodo prvi oddali vlogo, za prevoz do doma pa morajo poskrbeti sami.

Ker pa ima poteza občine dobrodelno noto, vse nove lastnike mladih drevesc prosijo, da prostovoljni prispevek z dopisom »za smrečico« nakažejo Rdečemu križu Zagorje ob Savi na račun številka TRR: SI56 0233 8001 2012 282 ali Župnijski Karitas Zagorje na račun številka TRR: SI56 1913 0500 4552 758 in s tem pomagajo zagorskim družinam v stiski.

Najprej na ploščadi, zdaj v vašem vrtu: Zagorske smrečice iščejo lastnike

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč