-- OGLAŠEVANJE --

Zagorska kolesarka: Trikrat polovična zapora, izogibajo se popolnem zaprtju ceste

-- OGLAŠEVANJE --

Z gradnjo kolesarske steze, ki bo zgrajena od centra Zagorja in vse do Orehovice, bo poskrbljeno predvsem za varnost občanov, ki se v cestni promet vključujejo s kolesi. Dela na najdaljši zasavski kolesarki so trenutno na več lokacijah, vozniki to občutijo dnevno na treh delnih zaporah med Zagorjem in Trojanami. Možne so občasne popolne, a le kratkotrajne zapore. 

Že dolgo načrtovana gradnja ene izmed najdaljših kolesarskih stez v Sloveniji, ki bo skupno merila skoraj 10 kilometrov (9,92km), je trenutno v polnem zamahu. Cilj projekta, ki bo poskrbel za varnost kolesarjev v prometu, je tudi spodbujanje kolesarstva in zdravega načina življenja. Izbor kolesa za vsakdanji prevoz, pa je lahko odlična rešitev ob vse dražjih cenah goriva.

Projekt se bo podražil, zaradi situacije na trgu

Trenutno se v Zagorju, Kisovcu in na Izlakah izvaja več del hkrati. Ob kolesarski stezi bodo zrasla tudi nova krožišča, mostovi in sprehajalne poti. Izvajalec AGM Nemec je investitorju, torej Občini Zagorje že napovedal podražitev projekta “glede na povečanje cen vhodnih surovin na trgu”.

Kje trenutno potekajo dela

V križišču odcepa za OŠ Toneta Okrogarja se gradi krožišče, izvemo na Občini Zagorje. Čakanje na avtobus bo zato sedaj mogoče na novem avtobusnem postajališču pri Toplicah. V Okrogarjevi koloniji se ob konstrukcijskih delih na trasi kolesarske steze ureja izpeljava odtočnega sistema odpadnih voda, obnovili bodo tudi cestišče. Po Cesti Otona Župančiča se zamenjuje primarni vodovod in asfaltira cesta celotnega odseka vključno s cestiščem po Cesti Borisa Kidriča ter naselju Podkraj. Dela intenzivno potekajo tudi v Kisovcu, najbolj vidna so prav na krožišču in pri odcepu skozi Repnik vse do priključka na Petelinkarjevo cesto.

Na Izlakah se izvaja rekonstrukcija treh mostov, po katerih bo potekala kolesarska steza in pot za pešce. Poleg popravkov na že obstoječih mostovih, se gradi tudi nov most pri KS Izlake in nadaljuje se izgradnje trase za kolesarje od Medijskih toplic do potoka Lesji potok.

Kljub intenzivnosti projekta, ki bo delno potekal ob glavni cesti, popolnih cestnih zapor, razen občasnih kratkotrajnih, zaenkrat ne načrtujejo. Trenutno je zaradi del urejen izmenično enosmerni promet na lokaciji križišča EVJ Kisovec, na Izlakah pred naseljem Obrezija in pri Medijskih toplicah. V času izvedbe projekta se pričakujejo tudi zapore na Kidričevi cesti, Župančičevi cesti, Podkraju, Krožišču v Kisovcu (OC Kisovec) ter na Izlakah na območju rekonstrukcije vseh treh mostov. “Vse obveznosti izvedbe projekta morajo po pogojih iz evropskega razpisa biti zaključene do decembra prihodnje leto, seveda pa posamezne faze mnogo prej,” sporočajo iz Občine Zagorje ob Savi.

Objavljamo vizualizacijo, kje bo potekala kolesarska steza v Zagorju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --