-- OGLAŠEVANJE --

Zagorska igrala (že spet) zavita v skrivnost

-- OGLAŠEVANJE --

Evropark, nekoč degradirane rudniške površine, ki so po sanaciji postale glavno primestno rekreacijsko območje, naj bi še pred jesenjo dobil spremenjeno podobo. Za to bodo menda zaslužna igrala, namenjena najmlajšim, svoj namenski prostor pa naj bi pridobili tudi starejši obiskovalci. Kaj konkretno gre pričakovati, nismo uspeli izvedeti, saj so očitno igrala zavita v skrivnost, tako kot je bilo pred osmimi leti v skrivnost zavito plačilo igrala “Argonavtek”. Še do danes ni jasno, kdo so skrivnostni donatorji, ki so kupili gusarsko ladjo.

Kljub skrivnostnosti, pa je župan Matjaž Švagan za enega od zasavskih medijev že namignil, da bo območje bogatejše za nekaj povsem novega z vidika celotne države.

V Zavodu za šport in na Občini še ne dajejo izjav o konkretnih novostih

Za več podrobnosti smo prosili tako Občino Zagorje ob Savi kot tudi direktorico Zavoda za šport Zagorje Samantho Lovše, ki pa je usklajeno z vodstvom lokalne skupnosti dejala: “V športno-rekreacijskem območju Evropark se v letošnjem letu obetajo novosti in dopolnitev infrastrukture parka za vse generacijske skupine uporabnikov oziroma obiskovalcev, vendar naj le-te zaenkrat še ostanejo skrivnost. Zagotovo pa jih tudi mi že nestrpno pričakujemo in jih bomo pravi čas z veseljem delili z javnostjo.”

Ker je radovednost sila motivacijska lastnost, pa smo se odpravili za raziskovanjem še s toliko večjim zanimanjem, kaj neki se obeta v zagorskem Evroparku. Kot je razvidno iz portala javnih naročil, je Občina Zagorje ob Savi objavila javno naročilo za “dobavo in montažo igral v Evroparku”, katerega vrednost znaša 129 tisoč evrov. Odzvala sta se dva ponudnika, za izvajalca pa je bilo izbrano podjetje CONA plus, urbana oprema in igrala iz Celja. Iz pogodbe, ki sta jo sklenili izvajalec in naročnik (Občina Zagorje ob Savi) izhaja, da bo “izvajalec vse pogodbene obveznosti izpolnil v šestih mesecih od podpisa pogodbe,” kar pomeni, da bi se lahko še pred jesenjo občani veselili nove pridobitve.

Nova oprema na fitnesu na prostem in igrišče, ki bo izstopalo

Igrala danes; le kakšna bodo nova?

Iz razpisne dokumentacije smo razbrali, da se na travnati površini severno od prečne pešpoti načrtuje ureditev igrišča, ki bo po raznolikih možnostih za igro in po kakovosti zasnove izstopalo v širšem prostoru. Izbrana igrala bodo zato izredna bodisi po velikosti ali zasnovi, denimo velika gugalnica z možnostjo 360-stopinjskega vrtenja, vrtiljak s previsno gugalnico ter kompleksno igralo, ki bo vsebovalo vrvno plezalo, vrvni most, tobogan in osrednjo membrano. Manjkala ne bo niti vadbena oprema – za trebušnjake, trojna gred, ročno/vrtljivo kolo. Vse novosti pa bodo dopolnjevala tudi nekatera klasična igrala. Oprema bo umeščena v prostor na način, da bo skupaj z oblikovanjem terena in vegetacije tvorila celovito zasnovo. In še: Obstoječe območje fitnesa na prostem se bo nadomestilo z novo kvalitetno opremo,  namenjeno nekoliko starejšim uporabnikom.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Zagorski Evropark bogatejši za čisto novo igrišče

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --