-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Zagorski Evropark bogatejši za čisto novo igrišče

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Zagorje je na spodnjem nivoju Evroparka uredila 200 kvadratnih metrov, kjer po novem stojijo igrala za gibalno ovirane.

Za lokacijo na zelenici med kolesarsko stezo in pešpotjo ob Kotredeščici so se odločili, ker je le ta bistveno lažje dosegljiva za gibalno ovirane. V bližini je parkirišče, pešpot ob igralih pa tlakovana v istem nivoju.

»Poleg tega je tu »direndaj« blažji, kar ustreza osebam s spektroavtistično motnjo, guganje pa je gibanje, ki je zelo priljubljeno – pri večini malčkov ne glede na gibalne sposobnosti in potrebe« pojasnijo svojo premišljeno odločitev na zagorski občini.

Namestili so visokokakovostno gugalnico za guganje na invalidskem vozičku ter še dve gugalnici: z gugalnim sedežem z ograjico ter z okroglim sedežem ali bolj rečeno s tako imenovanim ptičjim gnezdom.

Pod vse gugalnice so zaradi varnosti namestili zelo kvalitetne gumi plošče puzzle. Za celotno ureditev novega otroškega igrišča je občina namenila nekaj manj kot 20.000 evrov.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --