19.7 C
Trbovlje
torek, 3. avgusta 2021
ZON.siAktualnoZagorje z Rogličem, odeto v rumeno

Zagorje z Rogličem, odeto v rumeno

Podporo kolesarskemu asu, ki grize v kilometre na dirki v Franciji, je občina Zagorje izrazila s tem, da je razobesila 80 rumenih zastav po mestu. 

Rumene zastave so se pridružile stalni ureditvi v centralnem rondoju.

Slovenski kolesar Primož Roglič, sicer doma iz Strahovelj v občini Zagorje in tudi častni občan domače občine, je po 15. etapi Dirke po Franciji še vedno na skupnem prvem mestu tekmovanja in tudi najresnejši kandidat za zmago na najprestižnejši kolesarski dirki, Tour de France.

“V Primoževi domači občini verjetno ni prebivalca, ki ne bi navijal za svojega častnega občana” je prepričan eden največjih Primoževih navijačev, zagorski župan Matjaž Švagan. 

Poseben prostor namenjen zagorskemu kolesarju je tudi ob glavni cesti, malo pred domom Rogličevih.

Primož Roglič je v vodstvu že ves teden, čeprav je moral premoč na včerajšnji 15. etapi priznati mlajšemu kolegu Tadeju Pogačarju, ki je bil hitrejši za štiri sekunde. Kljub temu je bil z razpletom zadovoljen, saj je med drugim dejal: »Ciljal sem na zmago, res sem si jo želel, a na koncu mi je nekaj zmanjkalo. Seveda bi bilo bolje, če bi jaz dobil te štiri sekunde, a sem zadovoljen z razpletom.«

Roglič zapisan med najpomembnejše Zagorjane

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Sekretar v Trbovljah: Smo že globoko v 4. valu!

181 novih covid primerov je bilo včeraj v Sloveniji, kar je enkrat več kot teden prej, je sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar...