23.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoZagorjani vzpostavljajo čisto pravi "lov na črni zaklad"

Zagorjani vzpostavljajo čisto pravi “lov na črni zaklad”

Sila zabavna in turistično naravnana ideja se v teh dneh realizira v zagorskem mladinskem centru, kjer so pred kratkim prenovili zunanji del stavbe, čaka jih še prenova dvorane, kjer bodo skrili zagorski “črni zaklad”. 
Okoli 60 tisočakov so zagorski mladinci uspeli pridobiti javnih sredstev, s katerimi bodo vzpostavili Lov na črni zaklad. Tako se namreč imenuje projekt, katerega srce bo aplikacija za vodene turistične pohode, dostopna na telefonih in pametnih napravah.
Lov na črni zaklad je operacija vredna dobrih 60.000€ od tega pa smo dobrih 45 tisočakov, skupaj z partnerjema SP Zagorje ter TD Ruardi, pridobili iz javnega poziva partnerstva LAS Zasavje oz. iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Večji del investicije šteje tudi prenova dvorane v stavbi Proletarca.

Aplikacija, kot nam pojasni direktor Mladinskega centra Zagorje ob Savi Marko Pavlovič, bo namenjena domačim in tujim turistom, saj bo na voljo tudi angleška verzija. A brez skrbi, na voljo bo tudi slovenska verzija, preko katere seveda bodo lahko tudi Zasavci spoznavali zgodovino svojega domačega oziroma bližnjega kraja.

Uporabnika usmerja na vodeni pohod, ob katerem na zabaven in interaktiven način spoznavajo različne kulturno, družabne, naravne in zgodovinske posebnosti Zagorja ob Savi. Vsak bo lahko dostopal do nje s skeniranjem QR kode na eni izmed vključenih točk v Zagorju, ali pa prek aplikacije Actionbound na kateri bo zasnovan omenjeni turistični produkt.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...