-- OGLAŠEVANJE --

Za prvi pregled pri ortodontu otrok v Trbovljah čaka pol desetletja

-- OGLAŠEVANJE --

Če smo še nedavno poročali iz Zdravstvenega doma Trbovlje, kjer so pridobili novo ortodontko, da so čakalne dobe ene najkrajših v Sloveniji, smo po preverjanju ugotovili, da to nikakor ne drži. Prvi termin, ki ga v Zasavju teh dneh pri ortodontu lahko dobi vaš otrok je januarja 2028. In, če to še ni dovolj dolgo – naj dodamo, da potem na zobni aparat tudi še čaka vsaj 3 leta. 

Direktor Denis Tomše, ki je bil še sam presenečen nad tako dolgo čakalno dobo, je pojasnil: “Ker nova ortodontkinja v ZD Trbovlje obratuje od meseca avgusta, torej 5 mesecev in, ker je istočasno z njenim prihodom ZD Trbovlje dobil tudi dodaten program ortodontije, se na čakalni dobi njena zaposlitev še ne pozna v celoti, ampak se bo, če bo vse potekalo v skladu s planom, le ta skrajševala postopoma.” 

Torej, če je vaš otrok zdaj denimo star 9 let in dobi napotnico za ortodonta, bo aparat v Trbovljah v najboljšem primeru dobil šele pri 17 letih.

Pa smo pobrskali v okolici, kje otroku priskrbeti pregled najhitreje. Najkrajše čakalne dobe so v Prekmurju, na več lokacijah, prvi pregled dobite v letu 2025 ali 2026. V letu 2026 boste termin dobili tudi v ortodontskih ambulantah v Kranju, Ljubljani, Mariboru, tudi v Celju.

V Trbovljah je trenutna čakalna doba za prvi pregled 5 let, morda se bo z okrepljeno ekipo zmanjšala. So pa v ZD Trbovlje v letu 2022 presegli predvideno realizacijo, še doda direktor, glede na pogodbo z ZZZS, kar prav tako vpliva na skrajševanje čakalnih dob.

Skrajšali čakalno dobo za prvi ortodontski pregled in dodali nove ambulante

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --