17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoZa poplačilo upnikov prodaja strojev in zasavskih nepremičnin

Za poplačilo upnikov prodaja strojev in zasavskih nepremičnin

Nekdaj veliki gradbinec, z leti vse večji dolžnik, danes pa le še predmet stečajnega postopka …

Podjetje GD Hrastnik je v najboljših časih zaposlovalo 150 ljudi. Leta 2012, ko je bilo zaposlenih še okrog 30 delavcev, so ti zaradi izostajanja plač začeli množično zapuščati podjetje.

gd hrastnik6Decembra 2015 je posle Iztoku Slanšku prevzel Benjamin Pačnik, ki je kot stečajni upravitelj začel s prodajo premoženja. Stečaj se je začel na pobudo Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), na katerega je NLB prenesla terjatve do dolžnika. Po trimesečnem roku za prijavo terjatev je stečajni upravitelj aprila letos objavil, da je bilo prijavljenih 150 terjatev s strani upnikov v višini skoraj 3,5 milijona evrov.

Prodaja premoženja

gd hrastnik7Prejšnji teden je Okrožno sodišče v Ljubljani izdalo sklep o prodaji dela premoženja podjetja. Gre za prodajo gradbenega stolpnega dvigala, valjarja, skupek strojev za delo z železom in pločevino, stropni opaž in strežniško omaro. Seštevek izhodiščnih cen vseh prodajnih elementov znaša dobrih 25.000 evrov.

Stečajni upravitelj je konec septembra že izvedel prvo javno dražbo, šlo je za poslovne prostore v pritličju »Titanika« na Logu v Hrastniku z izklicno ceno nekaj manj kot 170.000 evrov.

Hrastniškemu gradbincu pripada cel kup nepremičnin, tako v Hrastniku kot tudi drugje po Zasavju in Sloveniji. Za več informacij o postopku stečaja in prodaji premoženja smo pisali upravitelju Pačniku, ki pa nam je kratko odgovoril le: “O poteku stečajnega postopka redno poročam v rednih poročilih. Glede obsega premoženja je vse navedeno v otvoritvenem poročilu. Glede dolga pa je relevanten končni seznam preizkušenih terjatev” in nas usmeril na Ajpes.

Ugasnil tudi hrastniški gradbinec

BO

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nobena zasavska občina brez okužb

Če smo še pred kakšnim tednom poročali o tem, da je Zasavje skoraj brez okužb s koronavirusom in da v treh občinah ni bilo...