21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoUgasnil tudi hrastniški gradbinec

Ugasnil tudi hrastniški gradbinec

Pred dnevi se je med podjetja v stečaju zapisalo podjetje GD Hrastnik  (GD d.o.o.), ki je pred več kot dvema desetletjema zraslo na pogorišču nekdanjega podjetja SGP Hrastnik

Stečajni postopek uvedla slaba banka

Namigovanja o stečajnem postopku so se vlekla že zadnjih nekaj let, podjetje GD je bilo pred stečajem v prisilni poravnavi, iz katere naj bi se, po besedah direktorja, izvlekli z najemnimi razmerji. Lokacija GD Hrastnik je namreč postala mala obrtna cona z enajstimi najemniki. Kaj bo z njimi sedaj, še ni jasno.

Pokopali so jih dolžniki

Slanšek je v pogovoru pojasnil, da so podjetje pokopali dolžniki, saj so se sodbe na sodišču vlekle tako dolgo, da dolžniki tudi niso imeli več denarja za poplačilo. V ta namen so morali najemati kredite, pojasnjuje Slanšek. Dolg nekočvelikega gradbinca po besedah direktorja danes znaša okoli 1,6 milijona evrov. »Lahko bi se izkopali iz težav« verjame dolgoletni direktor, ki ga je uvedba stečaja presenetila.

Slanšek razmišlja o pritožbi

Prepričan, da stečajni postopek ni pravnomočen, se bo po posvetovanju pravnikov najverjetneje pritožil. Stečajnemu upravitelju Benjaminu Pačniku iz Maribora je sicer predal vse posle, a ga opozoril na spornost stečaja.

Več o tesnih povezavah, ki so se pletle in razpletle pa v kratkem na ZON.si!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...