8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoZa mladega managerja je Slovenija izbrala Trboveljčana Primoža Zelenška

Za mladega managerja je Slovenija izbrala Trboveljčana Primoža Zelenška

»Slovenija ima izjemno število ambasadorjev, vrhunskih posameznikov na svojih področjih, zaradi katerih je ta država naš ponos,« je v nagovoru dejal Andrej Božič, predsednik Združenja Manager, in dodal: »Želel bi si, da bi Slovenija tako bučno, kot navija za Dončiča, navijala za naše podjetnike.«

V Združenju Manager so nad uspehi trboveljskega soustanovitelja in direktorja Chipola več kot navdušeni, kar se je pokazalo z izborom Mladega managerja 2022, kjer je naziv prevzel Primož Zelenšek. »10 let nazaj smo imeli idejo narediti majhno ‘stvarco’, ki bi rešila veliko težavo – iskanje stvari. Čeprav niso bili vedno lahki časi, smo vztrajali tako dolgo, da je eden največjih igralcev na tržišču, Apple, prišel v igro. Tudi, ko nam ni šlo lahko, smo se trudili obdržati celo ekipo. In smo jo,« je ob prejemu priznanja povedal Zelenšek.

Več Applovem sodelovanju z Zasavci TUKAJ!

Primož Zelenšek

Leta 2014 je kot eden izmed soustanoviteljev podjetja Chipolo prevzel mesto njegovega direktorja. Slednji so svojo podjetniško zgodbo leta 2013 začeli z uspešno Kickstarter kampanjo, preko katere so zbrali skoraj 300.000 dolarjev. Na trg so vstopili s pametnimi obeski za ključe, ki se povežejo z aplikacijo na telefonu in ki uporabniku omogočajo, da na preprost način poiščejo založene ključe ali telefon. Njihovo največje tržišče – kjer ustvarijo kar 50 odstotkov prihodkov – sta ZDA in Kanada, na trgu EU pa ustvarijo 40-odstotni delež prodaje. Letos pričakujejo, da bodo svoj tržni delež na ameriškem trgu le še povečali, saj jim je pravkar uspelo prodreti v tri največje ameriške verige: Best Buy, Inmotion in Apple uradne trgovine. Leto 2021 so zaključili s 6,1 milijona evrov prihodkov, prihodki slovenske družbe pa so lani presegli 7,5 milijona evrov in se skupaj z ameriško izpostavo približali 10 milijonom evrov.

Zgodbo Chipolo sta lepo predstavila za naš portal pred časom Domen Barovič in Primož Zelenšek – TUKAJ!

Mentor številnim podjetjem
Kolektiv Chipola je nastal iz skupine prijateljev, kar je pomembno vplivalo na celoten nadaljnji razvoj kulture v podjetju. Njihovi najpomembnejši vrednoti sta prijateljstvo in odkritost, ki ju je mogoče zaznati na vseh ravneh delovanja: v odnosu vodstva do zaposlenih, odnosih med zaposlenimi ter odnosih podjetja s partnerji in uporabniki. Osebno poslanstvo Zelenška je zagotavljanje najboljših pogojev za delo zaposlenih, njihovo usmerjanje k ciljem ter prenašanje znanja na druge mlade podjetnike.

Trboveljčanka Nina skoraj ostala brez dokumentov

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X