Trboveljski Chipolo ima nov produkt, ki deluje z Applovo aplikacijo Find My

0
3335

Si predstavljate, da drugi uporabniki iphona poiščejo vaše izgubljene ključe ali denarnico? S pomočjo posebne linije Chipolo produktov – Chipolo ONE Spot in Chipolo CARD Spot, ki jih podjetje Chipolo razvija v Trbovljah, je to mogoče. Trboveljsko visokotehnološko podjetje je namreč eno izmed prvih podjetij na svetu, katerim je Apple odprl svojo izjemno veliko Apple Find My mrežo, tako da zdaj njihova produkta Chipolo One Spot in Chipolo Card Spot, torej obesek za ključe in kartica za denarnice, ekskluzivno delujeta samo z omenjeno aplikacijo Find My.

Chipolo je eno od treh zunanjih podjetij na svetu, ki so razvili produkt, ki deluje z aplikacijo Apple Find My. V Find My mrežo so vstopili pred dobrim letom z iskalnikom Chipolo ONE Spot, ki ti pomaga najti založene in izgubljene ključe, torbo, otroško igračo. Januarja pa so liniji dodali še iskalnik denarnic Chipolo CARD Spot, je povedal Primož Zelenšek, soustanovitelj in direktor podjetja Chipolo. “Ko smo slišali, da podjetje Apple odpira svoje omrežje za tretja podjetja, smo se odločili, da bi se pridružili,” je dejal. A ni tako enostavno. Apple namreč zahteva kakovost na najvišji ravni, tako da je Chipolo moral iti skozi Applov program, preko katerega so odobrili priključitev njihovi Find My mreži, je dodal Zelenšek.

Vsi bralci našega portala imate pri nakupu Chipolo izdelkov (zaenkrat je CARD Spot izjema) 15 % popust s kodo: ZON15
Primož Zelenšek

Zasavsko gospodarstvo, ki je bilo vrsto let na samem repu slovenskega gospodarstva, se tako lahko pohvali s čedalje več pomembnimi partnerstvi v svetovnem merilu. Ledino v globalno pomembne povezave je oral Dewesoft, ki je pomagal utirati pot tudi Chipolu, česar v mladem podjetju ne skrivajo. V okviru Katapulta pa zdaj tudi oni že pomagajo zagonskim podjetjem z nasveti, kako prodirati na globalni trg in se povezovati s podjetij, kot je Apple.

Izgubljene ključe išče milijarda telefonov

Poenostavljeno razloženo, Applova aplikacija Find My sicer deluje tako, da lahko preko aplikacije Find My poiščeš založene ključe ali denarnico, ker pa je mreža uporabnikov tako velika – več kot 1,5 milijarde ljudi na svetu ima eno izmed Apple naprav (iPhone, iPad, Mac) – pa ti uporabniki zaradi svoje številčnosti lahko pomagajo tudi pri iskanju izgubljenih ključev ali denarnice. Gre za velik preskok v razvoju, pravi direktor trboveljskega podjetja, kjer so zasloveli z iskalniki predmetov, ki delujejo preko bluetooth povezave in v osnovi omogočajo iskanje založenih predmetov v radiju do 60 metrov. Ker pa ima aplikacija Find My več sto miljonov uporabnikov, pa lahko sedaj najdejo tudi izgubljene predmete.

Najnovejši produkt – iskalnik denarnic Chipolo Card Spot, je velik toliko kot kreditna kartica.

Najnovejši produkt – iskalnik denarnic Chipolo Card Spot, ki je velik toliko kot kreditna kartica, prav tako deluje  preko bluetooth povezave, njegova glavna prednost pa je, da vsem uporabnikom Apple naprav – iPhone, iPad, iPod touch ali Mac, omogoča, da z aplikacijo Apple Find My najdejo založeno ali izgubljeno denarnico. Če uporabnik denarnico izgubi, mu jo bo lahko pomagalo poiskati več kot sto milijonov uporabnikov, ki bodo preko Find My mreže posodobili lokacijo denarnice, tako da jo bo uporabnik povsem preprosto lahko spet našel.

Dokumenti in denar vedno na varnem

Prav tako vsi uporabniki iOS15 in novejših sistemov prejmejo pametno opozorilo, če se od doma odpravijo brez denarnice. Lastniki denarnic lahko tako ostanejo mirni, saj so njihovi dokumenti in denar s podporo Chipolo CARD Spota in Applovega zmogljivega globalnega omrežja za iskanje vedno na varnem.

Ekipa Chipolo v pustni opremi.

“Varovanje osebnih predmetov naših uporabnikov je naše glavno poslanstvo, zato se nam je pametni produkt v obliki kartice, ki brez težav zdrsne v vsako denarnico, zdel pravi naslednji korak. Applova mreža uporabnikov pa zagotavlja varno in močno mrežo ljudi, ki izgubljene predmete pomaga poiskati,” še pravi prvi mož podjetja, ki je zadnji produkt predstavil na največjem sejmu elektronike CES 2022 v Las Vegasu. Tam so prisotni vsako leto, saj zanje predstavlja eno izmed glavnih možnosti za mreženje, predstavitev novih in obstoječih produktov in potencialna sodelovanja z drugimi podjetji iz sveta tehnologije.

SORODNI ČLANKI:

Zasavski Chipolo je osvojil svet in kot kaže so se zvezde res poklopile

 

Prispevek je oglasno sporočilo.