0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoZa 300 metrov kolesarske steze bo šlo kar milijon evrov

Za 300 metrov kolesarske steze bo šlo kar milijon evrov

Osem kilometrov dolga gradnja kolesarske steze v občini Zagorje ob Savi, ki jo gradita Trgograd in AGM Nemec, poteka skladno s pogodbo, pravijo na zagorski Občini. Trenutno gradijo najbolj zahteven del v naselju Podkraj, samo ta odsek v dolžini 300 metrov je vreden 1 milijon evrov. 

Na tem odseku je potrebna stabilizacija z opornimi stenami ter izgradnja kolesarska steze ob obstoječi lokalni cesti z vso pripadajočo infrastrukturo, je pojasnil Ivo Vrtačnik, vodja občinskega oddelka za gospodarske javne službe. “Ta odsek v dolžini 300 metrov je vreden 1 milijon evrov, preostalih 8 kilometrov pa 6 milijonov evrov,” je dodal za primerjavo, kako zahtevna so dela, ki jih bodo zaključili oktobra. 

Pet premostitvenih mostov oziroma brvi preko potokov

Na preostalem delu kolesarske steze je sicer prav tako načrtovanih več objektov, predvsem stabilizacijskih objektov ob potokih, in pet premostitvenih mostov oziroma brvi preko potokov. “Sočasno s kolesarsko stezo pa DRSI rekonstruira tri mostove na Izlakah v višini 2,5 milijona evrov, ki se neposredno navezujejo na končno funkcionalnost kolesarske steze,” je še dodal Vrtačnik. O gradnji mostov na Izlakah smo sicer že poročali, prav tako pa bo sestavni del kolesarske steze tudi novo krožišče v Kisovcu, ki so ga prav tako že pričeli graditi.

Pričakujejo, da bodo gradbinci okrepili ekipe in zaključili v roku

Sama izgradnja kolesarske steze je po pogodbi predvidena, da se bo zaključila konec junija 2023. Trenutno gradbinci izpolnjujejo plan, je dejal Vrtačnik, vendar ga bodo revidirali zaradi epidemije v začetku leta, ki jim je še nekoliko krojila časovnice. “Pričakujemo, da bomo z izvajalcem dosegli dogovor za povečane ekipe in da bodo dosegli začrtane cilje,” je pojasnil. 

Kako pa na občini komentirajo kritike, da je trasa kolesarske steze zastavljena preveč “cik-cakasto” in da prevečkrat prečka glavno cesto? Kar se tiče trase, je prostor takšen, kakršen je – v naši občini nimamo prostorske širine kot ostale občine, ki so ravninske,” so se na kritike jedrnato odzvali na zagorski Občini. 

SORODNI ČLANKI:

V idealnem trenutku novica o 5 milijonih za kolesarsko stezo

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Hrastniku dokončali Pumptrack

Že ta teden bo otvoritev kolesarskega poligona v Hrastniku. S tem objektom želijo dodati zagon športnemu duhu in omogočiti novim generacijam in športnim entuziastom...