-- OGLAŠEVANJE --

V zagorski občini bo kmalu odprtih še več gradbišč, a ne na lokalnih cestah

-- OGLAŠEVANJE --

Ta teden bo AGM Nemec skupaj s podizvajalcem, podjetjem IPI, pričel še en gradbeni projekt v občini Zagorje, in sicer rekonstrukcijo mostov čez Medijo v Orehovici pri Medijskih toplicah in fitnes studiu Spin, sledila bo še rekonstrukcija pri Petrolu na Izlakah. Dela bodo predvidoma dokončana do konca leta, so pojasnili na zagorski Občini.

Za obnovo mostov na državni cesti sicer skrbi Direkcija RS za infrastrukturi (Drsi), je pa pri tem sodelovala tudi Občina Zagorje ob Savi, saj bodo poleg mostov uredili še površine za pešce in kolesarje, zato projekti vključujejo tudi rekonstrukcijo navezovalne ceste in vodnogospodarske ureditve v območju mostu. Most pri fintes centru Spin bo tako obnovljen in razširjen za potrebe pešcev in kolesarjev, pri bencinskem servisu Petrol pa bo razširjen za dvosmerno kolesarsko stezo in na drugi strani za pešce. 

V zaključni fazi tudi javno naročilo za cesto v Kisovcu

Prav tako je v zaključni fazi tudi javno naročilo za obnove ceste v Kisovcu. Tudi to je v pristojnosti Drsi, kjer pripravljajo sklep o oddaji del v izvedbo, najnižja ponudba za dve krožišči, dodatne hodnike za pešce, pet prehodov za pešce preko regionalne ceste, štiri urejena avtobusna postajališča, obnovljeno javno razsvetljavo ter novo odvodnjavanje padavinske voda iz voziščnih površin pa je bila 3,5 milijona evrov.

Ocenjena vrednost investicije je bila sicer 2 milijona evrov, zato tudi ta projekt kaže na občutne podražitve v gradbeništvu v zadnjem obdobju. “S strani Občine Zagorje ob Savi je podpisan sofinancerski sporazum, sedaj je v podpisovanju pri ministru za infrastrukturo. Glede na delitev bo Drsi prispeval 3 milijone evrov, Občina Zagorje ob Savi 0,5 milijona evrov,” so pojasnili na Občini Zagorje.

Kmalu tudi gradnja ob vstopu v mesto, lokalne ceste odložene

Kmalu pa se obetata tudi gradnja krožišča pri zagorski čistilni napravi in obnova mostu čez Savo v Zagorju, saj tudi za ta gradbeni projekt na Drsi že poteka postopek oddaje del izvajalcem, smo izvedeli na zagorski Občini.

Zaradi občutnih podražitev materiala v gradbenem sektorju pa je Občina letos obupala nad obnovo lokalnih cest. Župan Matjaž Švagan je že na nekaj preteklih občinskih sejah povedal, da se bodo o obnovah odločili glede na cene, zdaj pa je odločitev, da se tega letos ne bodo lotili, že padla. “Vsi predsedniki krajevnih skupnosti so seznanjeni in so se strinjali s predlogom, da se sredstva, ki so bila planirana za letošnje leto, prenesejo v prihodnje leto in se tako naložbe izvajajo v prihodnjem letu,” so pojasnili na zagorski Občini. 

SORODNI ČLANKI:

Že letos do prenove ali izgradnje kar trije mostovi

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --