29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: V Trbovljah nov stanovanjski blok s 24 do 36 stanovanji

FOTO: V Trbovljah nov stanovanjski blok s 24 do 36 stanovanji

Stanovanjskih enot v občini primanjkuje, zato so v Trbovljah pripravili osnutek OPPN, s katerim bi omogočili gradnjo eno- ali večstanovanjskih stavb. Predlog obsega postavitev bloka v »Kovinarskem naselju« z 24 ali 36 stanovanji.

Trenutno gre za začetno fazo izdelave prostorskega akta, ki bo omogočal povečanje stanovanjskih enot v trboveljski občini. Pred tednom dni so osnutek OPPN-ja pripravili za javnost, a se posveta ni udeležil nihče, niti na občini niso prejeli ne vprašanj, ne predlogov.

Na Savinjski naj bi obstoječe objekte porušili in pripravili prostor za novogradnjo. »Obseg nove stanovanjske gradnje bo uravnotežen s potrebami družbenih, oskrbnih in storitvenih dejavnostih. Potreba po novih stanovanjih glede na ciljno projekcijo števila prebivalstva do leta 2021 je 430 novih stanovanj« pojasnijo na Občini Trbovlje.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...