-- OGLAŠEVANJE --

Z vlakom na pustolovščino

-- OGLAŠEVANJE --

Da si starejši Zasavčani želijo pustolovščin z vlakom, so pokazali s številčno prijavo na aktivnost Z vlakom po Sloveniji. Popotovanje v Ljubljano so organizirali v Univerzi za tretje življenjsko obdobje Zasavje. Energija je bila odlična, upokojenci pa kot študentje.

Prvi izlet z vlakom uspešen

Na prvo dogodivščino z vlakom so se odpravili kar v Ljubljano na isti dan kot so v prestolnici potekali informativni dnevi. “Gremo na informativni dan, saj smo študentje,” so se pošalili upokojenci iz zasavskih občin. Kar 21 se jih je udeležilo izleta. “V Ljubljani sta nas pričakala lepo, sončno vreme in vodič Dušan Kramberger. Gospod je po rodu Trboveljčan, po poklicu pa arhitekt in konzervator, ki ukvarjal z varstvom kulturne dediščine, med drugim tudi z Ljubljanskim gradom. Najprej nas je popeljal po Miklošičevi ulici, obdano s secesijsko arhitekturo, vse do Prešernovega trga, po Wolfovi ulici do Kongresnega trga, po Gosposki ulici do Novega trga in Križank, po Križevniški ulici navzdol do Ljubljanice in na koncu še po preostalem delu stare Ljubljane. Vmes je povedal veliko zanimivosti o znamenitostih mesta, predvsem tistih, o katerih si ne moreš prebrati na spletu. Za piko na smo se povzpeli še na grad – nekateri peš, drugi pa z vzpenjačo. Tam smo spoznavali zgodovino gradu, poleg tega nam je bil omogočen tudi ogled vodnega kolesa,” so sporočili iz Zasavske ljudske univerze, ki ima od januarja pod okriljem tudi Univerzo za tretje življenjsko obdobje.

Aktivnosti Z vlakom po Sloveniji načrtujejo enkrat mesečno, naslednji izlet bo 21. marca v Celje.

»Jaz tega ne rabim! To je traparija!« je rekel Franci, dokler …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --