-- OGLAŠEVANJE --

Z Dewesoftovo napravo v Tehnoparku izmerite svojo težo na vseh planetih našega osončja

-- OGLAŠEVANJE --

Da bi inovativni merilni sistem, ki je produkt visokotehnološkega podjetja Dewesoft, predstavili na zabaven in poučen način, so se Trboveljčani odločili za sodelovanje s Tehnoparkom v Celju. Pod budnim očesom inženirja Simona Kodriča so pripravili eksponat, na katerem posameznik izmeri svoje sposobnosti v različnih izzivih.

Andreja Erjavec, direktorica Tehnoparka Celje je povedala, da povezanost in sodelovanje med Celjem in Trbovljami sega v sam začetek delovanja Tehnoparka Celje. Ob načrtovanju in izdelavi simulatorja jadralnega zmaja, ki ga je za njih izdelalo podjetje Aform X iz Trbovelj, so spoznali še ekipo DDTlaba, ki so že stalnica tematskih dni v celjskem tehnološkem parku. Zdaj je del celjskega parka še neverjeten produkt Dewesofta, prvi obiskovalci, ki so napravo preizkusili pa so zasavski osnovnošolci, eden od njih je povedal: “Zelo vesel sem, da so me povabili in mi s tem tudi zaupali. Neverjetno je, kako delujejo gravitacijske sile. Če bom imel možnost, bom park še obiskal.”

Mlade bi radi navdušili za merilno tehniko

Andrej Orožen, direktor podjetja Dewesoft

Konec tedna je izvršni direktor Andrej Orožen tudi uradno v imenu podjetja podaril inštrument za merjenje reakcijskega časa, skoka v višino in teže na različnih planetih našega osončja celjskemu Tehnoparku. In povsem logično je, da so prvi mladinci, ki so trboveljsko pridobitev preizkusili na lastni koži prišli prav iz Zasavja. Dewesoft je iz revirjev pripeljal polna avtobusa otrok, ki so bili del uradne predaje inštrumenta iz serije IOLITE. “Z velikim veseljem nam je bilo sprejeti izziv, da bi naredili napravo, s katero bi populariziral merilno tehniko in mlade navdušili za to industrijo,” je povedal Orožen, ki si želi, da bi na ta način spodbudili tudi zanimanje mladih iz celjske regije za svet merilne tehnike.

SORODNI ČLANKI:

Ste za življenje v Dewesoftu? Zdaj imate priložnost!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --