23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.si1+1=2Vpisi v vrtce v Zasavju že v polnem teku

Vpisi v vrtce v Zasavju že v polnem teku

Skoraj v vseh zasavskih vrtcih že vpisi v novo vrtčevsko leto. Prostih mest bo verjetno manj kot vpisanih otrok. 

Do petka še novince vpisujejo v trboveljskem vrtcu. Natančnega števila prostih mest trenutno še nimajo, predvidevajo pa, nam pove svetovalna delavka Nataša Kmet, da bodo lahko sprejeli enako število otrok kot v lanskem letu, se pravi okrog 140 novincev. »Želimo si sprejeti vse otroke, ki jih bodo starši oz. njihovi skrbniki vpisali in jim na ta način omogočiti priložnost za igro in učenje, da bodo šolski prag prestopili pripravljeni na nove izzive.« Letos Dneva odprtih vrat, kot so ga bili starši vajeni v preteklih letih, zaradi situacije ne bo. Si pa lahko vse enote podrobneje ogledajo v krajšem videoposnetku, ki je objavljen na vrtčevski spletni strani.

Za vpis otrok v Vrtec Hrastnik je še dobra dva tedna časa. Po oceni ravnateljice Maje Petan Majcen bo prostora za okoli 50 otrok, natančnih podatkov nimajo, saj še ni jasno, koliko otrok bo imelo odloženo šolanje.

Tudi v Litiji so v začetku tega meseca pričeli z vpisom, ki bo trajal vse do konca marca. Na voljo bo okoli 135 mest. »Glede na izkušnje preteklih let, verjetno ne bomo mogli sprejeti vseh otrok. Že v prvih dneh imamo skoraj 40 vlog.« opiše stanje ravnateljica Lili Plaskan.

V Zagorju se bodo vpisi pričeli s ponedeljkom. Na razpolago bo okoli 130 ali 140 mest za novo vpisane otroke, poroča ravnateljica Darja Rakovič in doda: “Odstotek vključenih otrok v vrtec se v Občini Zagorje v zadnjih letih povišuje, zato če sklepam na podlagi dosedanjega trenda, bo mest verjetno primanjkovalo.”

Vsak teden v vrtcih več otrok

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...