31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.si1+1=2Kako bo organizirano varstvo v Zasavju?

Kako bo organizirano varstvo v Zasavju?

Povsod po državi se zapirajo vrtci, omogočili bodo nujno varstvo. V Zasavju bo takole:

Zagorje

Župan Matjaž Švagan je sprejel sklep, s katerim bo Občina Zagorje ob Savi v tem obdobju organizirala delovanje Vrtca Zagorje ob Savi le v enoti Smrkci in sicer v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Varstvo bo namenjeno izključno staršem, ki bodo morali prihodnji teden v službo, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo. Glede na potrebe staršev otrok, ki bodo izjemoma vključeni v odprti enoti, bo Vrtec Zagorje lahko spremenil poslovni čas.

V času zaprtja vrtca bodo starši plačila za vrtec oproščeni (v primeru, da otrok v času zaprtja ne bo vključen v vrtec).

Hrastnik

Tudi Občina Hrastnik je sprejela sklep o zagotavljanju nujnega varstva, ki bo organiziran v skladu z izkazanimi potrebami.

Nujno varstvo lahko koristijo izključno starši, ki opravljajo dela, pomembna za delovanje družbe in države (to so npr. zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva).

Prav tako so do nujnega varstva upravičeni otroci staršev, ki dokazujejo, da nimajo nobene druge možnosti zagotavljanja varstva za svojega otroka.

Za vključitev otroka v nujno varstvo:

  • kontaktirajte Vrtec Hrastnik na tel. št.: 040 197 675 ali na elektronske naslove posameznih oddelkov (potrebo po varstvu sporočite najmanj 24 ur prej),
  • je treba predložiti dokazila za oba starša – podlago za izkazovanje potrebe po nujnem varstvu (npr. potrdilo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo) in
  • podpisano izjavo staršev, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Nujno varstvo bo izvajala enota Sonček.

Trbovlje

Tudi trboveljski vrtec bo kljub zaprtju nudil varstvo za tiste, ki potrebujejo nujno varstvo. Odprta bo centralna enota Pikapolonica.

Pogoj za sprejem otroka v nujno varstvo bo potrdilo o nujnosti službe obeh izmed staršev ter izjava staršev, da je otrok zdrav.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...