Voda (že spet) rumenorjava, smrdi. Okus pa …

0
59

Sneg se je stopil in količina vode, ki je nastala, je zopet “poplavila” vodna zajetja Jepihovec, iz katerih se oskrbuje velik del hrastniške občine.

V soboto, 4. februarja je bilo izdano obvestilo:

“Komunalno stanovanjsko podjetje Hrastnik obvešča porabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz sistema Jepihovec, da je vodo za prehranske namene potrebno prekuhavati, voda naj zmerno vre najmanj 3 minute. Ukrep velja za uporabnike v naseljih Gore, Kopitnik, Marno, Unično, Turje, Krištandol, Spodnje Marno, del Krištandolske ceste, Brdce, Čreta in Zgornji del Črdenca.”

Rumenorjava, neprijetnega vonja in neokusna

 Večina prebivalcev za obvestilo ni vedela, saj KSP obvešča le na svoji spletni strani in na “lokalno običajen način”, zato so se vprašanja začela pojavljati po opažanjih, da je voda rumenorjave barve, da smrdi in je neprijetnega okusa. Preverjeno, vse drži!
Nives Venko

V soboto smo na dežurni številki delavca KSP izvedeli, da voda ni primerna za uživanje, čeprav škodljivih snovi ni v njej. Večja količina po hribu pritekle vode naj bi povzročila težave, saj je z vodo prišlo tudi blato.

Izvedeli smo tudi, da so težave še vedno povezane z avgustovskimi neurji. Da je voda še vedno problematična, izvemo tudi včeraj zvečer, za kaj več informacij pa nas dežurni napoti na vodilne v podjetju.

A to smo že storili v začetku tedna. V ponedeljek smo poslali sporočilo direktorici Nives Venko, ki nam do danes ni odgovorila – kaj se v zajetjih dogaja, ali bo težava ob vsakem dežju in, kdaj lahko krajani širšega območja Hrastnika pričakujejo pitno vodo.

Zajetja bo treba sanirati še letos

Da bo v letošnjem letu nujna sanacija vseh vodnih zajetij prizadetih v neurju, nam je ravno nekaj dni pred nastalimi težavami zaupal župan Miran Jerič. “Državi dopovedujejo, da je Jepihovec, čeprav gre za več zajetij, en projekt, ki ga je treba čim prej urediti.”  V neurju je namreč zalilo vsa zajetja Jepihovca.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Cesta Marno – Rimske Toplice izmaličena

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here