-- OGLAŠEVANJE --

VIDEO: Voda bruha iz trboveljskega stranišča, kriv pa nihče!

-- OGLAŠEVANJE --
Rozalija Ljubič

Predstavljajte si, da stopite v toaletne prostore in iz stranišča močno lije voda. To ni prizor iz filma, marveč žalostna realnost Rozalije Ljubič, ki se ji to zgodi ob vsakem večjem nalivu. Rozalija nam pove, da ima frizerski salon na Partizanski ulici že 30 let. V vseh teh letih je voda sicer vedno narasla in zalivala okolico hiše, nikoli pa ni prišla v hišo. Vse naj bi se spremenilo, ko so v letu 2017 urejali novo kanalizacijo po Keršičevi ulici. Od takrat ji je salon zalilo že večkrat. Voda bruha iz straniščne školjke, pritekla pa je tudi iz tal in sten.

Ping pong med lastniki, investitorji, izvajalci, nadzorniki …

Kje je nastal problem smo vprašali tudi akterje pri projektu obnove meteorne kanalizacije na Keršičevi. V podjetju IBT NGT, kjer so projektirali dela, pravijo, da je bil projekt skladen s projektnimi pogoji in da so cevi zadostnih dimenzij. Po njihovi oceni prihaja do preobremenitve kanalizacije, ki poteka po Partizanski ulici, kar vpliva na jašek pred stavbo Ljubičeve, ki se odvodnjava v kanalizacijo na Partizanski ulici.

Obrnili smo se tudi na investitorja del na Keršičevi Rudnik Trbovlje – Hrastnik (RTH), kjer nam je direktor Janez Žlak povedal, da so s problemom seznanjeni. Še več, škodo, ki je nazadnje nastala so posanirali, ne glede na to, da so vsi projekti in izvedba takšna kot mora biti – po domače povedano, na papirju “vse štima”.

Izvajalec del Trgograd nam na elektronsko pošto ni odgovoril, prav tako se ne odzivajo na telefonske klice.

Tudi v Javnem podjetju Komunala Trbovlje se problema zavedajo: »Težave izlivanja odpadnih voda ob močnejših nalivih na omenjeni lokaciji se vlečejo še iz časov, ko se je v devetdesetih leti prejšnjega stoletja po Partizanski ulici obnovila kanalizacija« nam pojasnijo. Po izgradnji projekta na Keršičevi pa se je stanje še poslabšalo še dodajo, ter zaključijo, da Komunala Trbovlje novozgrajenega kanala še nima v upravljanju.

Problem v kanalizaciji na Partizanski iz prejšnjega stoletja

In, če drži, da je problem v kanalizaciji na Partizanski, kot trdijo naši sogovorniki, ki jo ima v upravljanju Občina Trbovlje, potem je odgovor jasen. A na občini menijo drugače.

Kljub temu so prevzeli pobudo ter že lani oktobra naredili prevezavo na nov kolektor, kar pa težave ni odpravilo. “Očitno to ni bil edini vzrok težav, saj se težave še vedno pojavljajo ob večjih nalivih” ugotavljajo na občini. Zato so za prihodnji teden sklicali sestanek vseh akterjev, kjer bodo, kot še zapišejo na občini, apelirali na investitorja del na Keršičevi, torej RTH, da zadevo, v kolikor so težave posledica njihovih del, uredijo.

Ljubičeva nam je sicer zaupala, da so po prvi poplavi prišli delavci, ki so jih poslali z RTH in na novo uredili betonska tla v salonu. A težava še zdaleč ni odpravljena, zato v strahu čaka nove nalive. Razdejanje si lahko ogleda v spodnjih posnetkih, ki nam jih je posredovala Ljubičeva.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --