7.5 C
Trbovlje
petek, 7. maja 2021
ZON.si1+1=2VIDEO: Objavljamo film, kako bo potekalo samotestiranje šolarjev in dijakov

VIDEO: Objavljamo film, kako bo potekalo samotestiranje šolarjev in dijakov

Vlada RS je danes medijem poslala video, ki predstavlja, kako naj bi samotestiranje šolarjev in dijakov potekalo.

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar je danes na novinarski konferenci predstavil postopek samotestiranja v osnovnih in srednjih šolah. Kot je pojasnil, je namen testiranja vzpostaviti varno okolje v šolah za učence, dijake in zaposlene. S tem želijo zagotoviti pravočasno identifikacijo vseh okuženih in preprečiti širjenje virusa.

Prednosti testa so, da gre za povsem enostaven postopek, učenec oziroma dijak si sam vnese paličico v začetni del nosne votline. Test lahko dijak večkrat ponovi, rezultat testa pa pridobimo v roku 15 minut.

Vindišar je ponovil, da je testiranje prostovoljno in brezplačno. Testiranja se udeležijo le zdravi učenci brez znakov okužbe dihal. Testiranje bo potekalo enkrat tedensko, in sicer ob ponedeljkih ob začetku pouka v učilnicah, začelo pa se bo v petek v srednjih šolah. V osnovnih šolah ( 3. triada) nameravajo s samotestiranjem začeti po prvomajskih počitnicah. Vse morebitne pozitivne teste bodo potrjevali s še bolj zanesljivimi PCR testi.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Trboveljski covid oddelek nič bližje zaprtju

Čeprav so pri vdoru okužb v trboveljsko bolnišnico predvidevali, da bi lahko šlo za nove seve, se je, kot pravi direktorica bolnišnice Romana Martinčič,...