-1 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.siAktualnoVIDEO: Gimnazija Litija - za širok spekter znanj!

VIDEO: Gimnazija Litija – za širok spekter znanj!

Natanko 20 let je od prve generacije nadebudnih gimnazijcev, ki so v Litiji orali ledino. V dveh desetletjih je Gimnazija Litija postala drugi dom in prostor za učenje, ustvarjanje, napredovanje …
Šola uresničuje cilje zdrave in eko šole, veliko pozornosti na šoli pa posvetijo tudi dobrodelnosti, saj skozi številne dobrodelne prireditve ter zbiralne akcije razvijajo čut do sočloveka.

Športniki in kulturniki

Dijaki na prireditvi Litijski tek 2016

Uspehi perspektivnih in vrhunskih športnikov, ki jih je bilo na Gimnaziji Litija vsako leto za skoraj dva oddelka, so odraz dolgoletnih izkušenj pri delu s športniki.

Pevski zbor litijskih dijakov vsako leto vključuje nove umetniške duše, ki razvijajo svoje glasovne sposobnosti, se učijo javnega nastopanja, pridobivajo samozavest, ob vsem tem pa se še veliko družijo in učijo timskega dela.

Na šoli potekata še uspešen debatni klub in gledališče Teater 16, ki na odru vsako leto predstavi novo gledališko premiero.

Posebnost šole je Pevska gimnazijada, vsakoletni koncert srednješolskih zborov iz vse Slovenije in tudi zamejstva.

Tujina je zakon!

Ekskurzija na Dunaj 2016

Poleg ustaljenih ekskurzij v Munchen, Dunaj, Firence in Budimpešto, šola ponuja še možnost dodatnih izbirnih ekskurzij po tujini. Litijski gimnazijci so tako letos že obiskali Bruselj, Strasbourg in Pariz.

“Videl, premislil, odklenil”

Je tekmovanje, v organizaciji Hiše eksperimentov, ki se ga udeležujejo dijaki gimnazije Litija. Sami fizikalno zasnujejo in ročno izdelajo lasten sef. Pri tem spoznavajo fizikalne zakonitosti, se naučijo dela z marsikatero napravo in pridobivajo ročne spretnosti.

Zaradi velikega navdušenja dijakov, bodo že spomladi začeli z izdelavo novega sefa in pripravami na novo tekmovanje.

Izbirna predmeta informatika in fizika, poleg vseh ostalih znanj, ponujata še osnove elektrotehnike, širok spekter znanja na področju robotike, dela z bazami podatkov, programiranja mikrokrmilnika Arduino.

Dogajanje na Gimnaziji Litija si lahko ogledate v prostorskem videu na spodnji povezavi: 

Fotogalerija:

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...