-- OGLAŠEVANJE --

Veliko povpraševanja za cepljenje proti gripi, zdaj so razpisani termini

-- OGLAŠEVANJE --

Z oktobrom se je pričelo tudi cepljenje proti gripi. Ta teden so že razpisali termine, glede na razpoložljiv kader pa urnike cepljenj povečini sestavljajo vsak teden sproti. Povpraševanja je bilo v Trbovljah zelo veliko, odziv bo mogoče oceniti čez kakšen teden, dva. V Radečah glede na pretekla leta v prvih dveh tednih celo kaže na upad. Cepljenje proti gripi je brezplačno za vse, ki imajo urejeno zdravstveno zavarovanje. 

Cepljenje proti gripi in covidu so v Zagorju v terminu združili. Vse do preklica bodo vsak četrtek med 16. in 19. uro v ambulanti za pljučne bolezni (vhod v ambulanto je med zdravstvenim domom in lekarno). Se je pa na cepljenje potrebno naročiti – telefon 03 56 55 00 (od pon-pet med 8. in 18.).

Cepivo pripravljeno glede na pričakovanje virusov te sezone

Ob tem v ZD Zagorje pojasnjujejo še, da cepivo Influvax tetra vključuje 4 antigene virusov, ki bodo po predvidevanjih Svetovne zdravstvene organizacije krožili v prihajajoči sezoni. Cepljenje proti gripi je, kot pravijo v zagorski zdravstveni ustanovi, še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 leta starosti), nosečnice ter za osebe z izjemno povečano telesno težo.

V ZD Trbovlje je že v prejšnjem tednu, ko terminov za cepljenje še niso razpisali, interesa bilo veliko, nam zaupa direktor Denis Tomše, saj so občani klicali in spraševali, kdaj se bodo lahko prišli cepiti. V Trbovljah bodo cepili v ambulanti za funkcionalno diagnostiko in terapije (AFDT) po naslednjem razporedu:

– PONEDELJEK 24.10 od 15:00-17:00 ure (za paciente amb. Agrež in Marin),

– TOREK 25.10 od 15:00- 17:00 ure ( za paciente amb 3 in Štendler),

– SREDA 26.10 od 15:00-17:00 ure ( za paciente amb. Bren in Lesar Cilenšek),

– ČETRTEK 27.10. od 15:00-17:00 ure (za paciente amb. Sotler in Jutreša).

Za otroke In mladostnike cepljenje poteka na OŠD po predhodnem dogovoru.

V Hrastniku je termin za cepljenje proti gripi enak terminu za cepljenju proti covidu. In sicer v ZD Hrastnik v cepilnem centru (pritličje stavbe) cepijo vsak torek med 13. in 14. uro.

Danes bodo cepili v Radečah med 16. in 19. uro, prihodnji teden pa v četrtek (3. 11.) med 8. in 11. uro. Tedensko bodo termine cepljenja objavljali na spletni strani. Po besedah glavne sestre ZD Radeče Tanje Udovč interesa za cepljenje ni veliko. “Pridejo isti kot vsako leto, kaj pretiranega interesa pa ni zaznati.”

ZD Litija ima cepilne dneve tega tedna v sredo in četrtek, cepijo v cepilnem centru ZD Litija in naročanje ni potrebno. V tem tednu cepljenje poteka v sredo: 16.30 – 19.30 in četrtek: 8.-12. ure.

Nepričakovano – takšen naval na cepljenje, da so nekatere poslali domov!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Župan ogorčen! Kdo krade rože z mostu?

Pred hrastniškim občinskim praznikom vsako leto poskrbijo za zasaditev in ureditev zelenic ter gredic po občini. A tokrat je to nekoga zmotilo ... Ponoči so...
-- OGLAŠEVANJE --