-- OGLAŠEVANJE --

Zasavje: V vrsti stali tudi po 3 ure, ponekod celo zmanjkalo cepiva

-- OGLAŠEVANJE --

Trbovlje gneča, v Radečah izrazita vprašanja

Včeraj je bil v Trbovljah prvi dan cepljenja v tem tednu in imeli so precejšnjo gnečo pred cepilnim centrom. “Ljudje so čakali kar do 3 ure, da so prišli na vrsto za cepljenje. Prevladovala je večinoma srednja generacija, ki hodi v službo,” je pojasnila Katja Kajtna iz Cepilnega centra ZD Trbovlje.

V radeškem zdravstvenem domu so v ponedeljek in včeraj beležili zgolj povečanje vprašanj po telefonu glede današnje zaostritve PCT-ukrepov, med ljudmi, ki so prišli na cepljenje pa je bilo po njihovih ocenah največ srednje starostne skupine.

S tem, ko je Vlada napovedala in z današnjim dnem tudi v praksi začela z uveljavitvijo zaostrenih ukrepov, se je zanimanje za cepljenje povečalo. Tudi v Zasavju. Ponekod so se bolj vrstila vprašanja in poizvedovanja, medtem, ko se je denimo v Zagorju odvil takšen naval, da je cepiva preprosto zmanjkalo.

V Zagorju 70% porast, celo cepiva je zmanjkalo

“V našem cepilnem centru smo zaznali precejšen upad cepljenja v poletnem času,” razkriva David Bacali iz ZD Zagorje ob Savi, “a se je v avgustu krivulja obrnila – zanimanje je znova naraslo.” Nato pa se je v prejšnjem tednu zgodil pravi razcvet. Občani so se naročali v zares velikem obsegu v primerjavi s poletjem in cepili so jih večinoma s cepivom proizvajalca Johnson – ljudje so sami izražali takšno željo. Vse, dokler vsa zaloga cepiva ni pošla. “Z današnjim dnem smo zato začeli prakticirati, da vsakdo, ki pokliče glede cepljenja, z namenom, da se želi cepiti, ga tudi že kar naročimo,” opisuje Bacali. Na ta način se želijo seveda tudi izogniti nevšečnostim, ki jih prinaša dejstvo, da je cepiva preprosto zmanjkalo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --