3.1 C
Trbovlje
nedelja, 5. decembra 2021
ZON.siAktualnoZasavje: V vrsti stali tudi po 3 ure, ponekod celo zmanjkalo cepiva

Zasavje: V vrsti stali tudi po 3 ure, ponekod celo zmanjkalo cepiva

Trbovlje gneča, v Radečah izrazita vprašanja

Včeraj je bil v Trbovljah prvi dan cepljenja v tem tednu in imeli so precejšnjo gnečo pred cepilnim centrom. “Ljudje so čakali kar do 3 ure, da so prišli na vrsto za cepljenje. Prevladovala je večinoma srednja generacija, ki hodi v službo,” je pojasnila Katja Kajtna iz Cepilnega centra ZD Trbovlje.

V radeškem zdravstvenem domu so v ponedeljek in včeraj beležili zgolj povečanje vprašanj po telefonu glede današnje zaostritve PCT-ukrepov, med ljudmi, ki so prišli na cepljenje pa je bilo po njihovih ocenah največ srednje starostne skupine.

S tem, ko je Vlada napovedala in z današnjim dnem tudi v praksi začela z uveljavitvijo zaostrenih ukrepov, se je zanimanje za cepljenje povečalo. Tudi v Zasavju. Ponekod so se bolj vrstila vprašanja in poizvedovanja, medtem, ko se je denimo v Zagorju odvil takšen naval, da je cepiva preprosto zmanjkalo.

V Zagorju 70% porast, celo cepiva je zmanjkalo

“V našem cepilnem centru smo zaznali precejšen upad cepljenja v poletnem času,” razkriva David Bacali iz ZD Zagorje ob Savi, “a se je v avgustu krivulja obrnila – zanimanje je znova naraslo.” Nato pa se je v prejšnjem tednu zgodil pravi razcvet. Občani so se naročali v zares velikem obsegu v primerjavi s poletjem in cepili so jih večinoma s cepivom proizvajalca Johnson – ljudje so sami izražali takšno željo. Vse, dokler vsa zaloga cepiva ni pošla. “Z današnjim dnem smo zato začeli prakticirati, da vsakdo, ki pokliče glede cepljenja, z namenom, da se želi cepiti, ga tudi že kar naročimo,” opisuje Bacali. Na ta način se želijo seveda tudi izogniti nevšečnostim, ki jih prinaša dejstvo, da je cepiva preprosto zmanjkalo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

FOTO: Čisto prava mala čarobna dežela, ki si jo lahko ogleda vsak

Ko se stemni, se v čarobni deželi prižgejo luči in srnice se usedejo pred hiško. Snežak se odpravi na pohod, lisička skrbno varuje strože...