-- OGLAŠEVANJE --

Velikanska glava na ogled v Trbovljah

-- OGLAŠEVANJE --

Eden najbolj cenjenih kiparjev v Evropi in svetu Žarko Bašeski se s svojim zadnjim delom Asphyxia/Dušenje predstavlja v Delavskem domu Trbovlje.

O našem hlastanju za zrakom, svobodo, mirom

“Človek na začetku 21. stoletja je postavljen na ogled v vsej svoji eksistencialni praznini, govori o vseh naših strahovih, o naši nemoči spoprijemati se z realnostjo, o našem hlastanju za zrakom, svobodo, mirom, torej pojmi, ki so marsikomu nedosegljivi. Kiparsko delo kot projekcija naše shizofrenosti, dvojnosti med fikcijo in realnostjo,” delo opisuje direktor Delavskega doma Trbovlje Zoran Poznič.

Razstavo Žarka Bašeskija Asphyxia/Dušenje bodo slavnostno odprli danes, ob 19. uri, v avli Delavskega doma Trbovlje. Na ogled bo do 13. marca.

Na razstavi je velika moška glava, izdelana iz silikona in naravnih las, ovita v vrečko iz najlona. S strahom in grozo prežet človeški obraz se duši in hlasta za zrakom, medtem ko se mu v mislih pretakajo podobe spominov iz njegovega življenja, predstavljene z videoprojekcijo.

Dela avtorja Žarka Bašeskija, kiparja in profesorja na Fakulteti za likovno umetnost v Skopju, so razstavljena v največjih svetovnih galerijah. Postavitev njegove skulpture v Trbovljah pa je še en pomemben pokazatelj aktivnega sodelovanja med Kiblo in DDT/TNM v okviru Mreže centrov raziskovalnih umetnosti.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --