-- OGLAŠEVANJE --

Vandali so se znesli nad tablami na »vsezasavski« poti

-- OGLAŠEVANJE --

Medtem, ko se – ne le organizacije, temveč in predvsem posamezniki trudijo, da bi Zasavje povezali v več kilometrov dolgo pot, namenjeno počastitvi rudarjev in na ta način tudi združili zasavske občine – pa gre to očitno nekomu v nos.

Na zagorskem delu poti Srečno so se vandali lotili tabel kar na dveh lokacijah. »Zagorski del poti Srečno, ki je bil urejen skrbno in z veliko entuziazma, prostovoljnega dela posameznikov in angažiranja Občine Zagorje ob Savi ter društva RMED Srečno, je bil, še preden se je pot dodobra prijela med pohodniki, že deležen vandalizma. Na dveh lokacijah so neznanci polomili in uničili usmerjevalne table, kar najostreje obsojamo,« so sporočili z Občine Zagorje.

Table v Evroparku

Pot Srečno je opremljena s tablami, ki usmerjajo pohodnike vse od Laškega, čez Hrastnik in Trbovlje ter preko Zagorja, kjer se pot tudi konča. Na občini so ogorčeni: »Table so lične in so spremljevalec pohodnikov, ki se radi sprehodijo po naši zagorski dolini in spoštujejo rudarsko preteklost. Zato nikakor ne moremo razumeti tistega, ki ga tako motijo, da jih je namerno uničil.« Ob tem pa pozivajo tiste, ki jih table očitno tako motijo, da če že ne pomagajo, naj vsaj ne delajo škode.

Rudarska pot, ki bo povezovala 4 občine, pa se še za skupno odprtje ne morejo dogovoriti

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --