-- OGLAŠEVANJE --

Zasavje na turističnem sejmu s klobasami, zdravilnimi napitki in virtualno resničnostjo

-- OGLAŠEVANJE --

Prejšnji teden je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču potekal 32. sejem Alpe Adria, kjer so obiskovalci lahko našli marsikatero zanimivo idejo za aktivni oddih, izlet, kolesarjenje, pohodništvo … Na sejmu za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning so se predstavila turistična društva iz vse Slovenije s poudarkom na zelenem turizmu, tematskih poteh in gastronomiji, gostovala pa so tudi društva iz tujine.

Med 150 člani TZ Slovenije so se na sejmu dostojno predstavili tudi predstavniki Zasavja.

Že osem let je na sejmu prisotno trboveljsko Turistično društvo, ki ga vodi nadvse navdihujoča Joži Kukovič. Trbovlje je uspešno predstavljeno z obiljem promocijskega materiala, spominki in seveda zasavsko jetrnico domačega proizvajalca.

»Vedno se trudim, da obiskovalci ob naši stojnici tudi zastanejo in prisluhnejo. Skušam jim približati ne samo Trbovelj, temveč celotno Zasavje. Veseli me, da se že vidijo začetki povezovanja celotnega Zasavja, kar je tudi prav, saj treba predstaviti Zasavje kot celoto, kajti skupaj smo močnejši, « je prepričana Joži.

TD Ruardi Zagorje, deluje na področju ohranjanja rudarske tradicije, organizira izlete, pohode, kolesarjenje, panoramsko razgledanje s helikopterjem in ponuja tečaj nordijske hoje. Tokrat so za obiskovalce stojnice pripravili tudi igro Metanje kulma u hunt, ki je bila prava atrakcija in je izzvala veliko smeha in navijanja.

Zasavci so predstavili tudi 30 kilometrov dolgo tematsko pot SREČNO, “ki povezuje pomnike rudarjenja od Laškega do Zagorja. Predvidevamo, da bomo do konca maja pot opremili tudi z informacijskimi tablami: vstopno na začetku poti v Laškem, izstopno na koncu v Zagorju in še tri vmesne,« je povedal Franci Brinovec, predsednik RMED Zagorje.

V sosednji dvorani se je predstavila tudi Občina Trbovlje z neizogibnim Prometejem, 4. dritlom, Zasavskim muzejem, ki praznuje letos 70 let in številnimi drugimi, ki uspešno promovirajo Trbovlje doma in po svetu.

Zasavske stojnice so bile odlično obiskane na zadovoljstvo vseh sodelujočih. V mislih pa že potekajo priprave za naslednje leto, za skupno predstavitev, katere so bodo udeležili tudi tisti, ki do sedaj še niso utegnili.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --