20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoV ZD Hrastnik že druga okužba, tokrat pediatrinja

V ZD Hrastnik že druga okužba, tokrat pediatrinja

Včeraj so potrdili okužbo pri zunanjem sodelavcu, ki dela v dežurni službi Zdravstvenega doma Hrastnik. Danes pri pediatrinji koncesionarki. Njihovi bližnji stiki iz zdravstvenega doma so vsi negativni. 

Vse stike so poslali v samoizolacijo, vsi njihovi brisi so negativni, zato z delom že lahko nadaljujejo.

Skupno so včeraj v Hrastniku testirali 13 oseb, pozitivni so bili trije testi. Ena od okuženih je tudi pediatrinja, ki kot koncesionarka dela v hrastniškem zdravstvenem domu.

Ne glede na situacijo pa delo poteka nemoteno, prav tako bo za zdravstveno oskrbi otrok poskrbljeno, je obljubil direktor Gregor Pajić.

Medicinska sestra, ki dela pri koncesionarki je bila na testu negativni in dela v ambulanti, kjer sprejema klice, ureja kartoteke. Medtem ko okužena zdravnica dela od doma in sprejema telefonske klice. Za vse paciente, ki bi potrebovali pregled zdravnika, so se v Hrastniku dogovorili s sosednjimi zdravstvenimi domovi, ki bodo priskočili na pomoč.

V ZD Hrastnik po besedah Pajića deluje krizna skupina, ki se dvakrat ali tudi trikrat tedensko dogovarja o potrebnih novih ukrepih, spremembah in nadaljnjem delu. Vsi programi zdravstvenega doma trenutno delujejo, razen preventive in referenčnih ambulant.

Zelo velik je bil odziv tudi na cepljenje proti gripi, porabili so preko 400 doz cepiva in novo pošiljko čakajo prihodnji teden.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...