22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2V Zasavju v karanteni štirje razredi

V Zasavju v karanteni štirje razredi

Po podatkih covid sledilnika so na dveh zasavskih šolah, na treh enotah potrjene okužbe s koronavirusom pri učencih in je vzpostavljeno šolanje na daljavo. 

Bolje takšen način dela, kot pa ponovno popolno zaprtje šol.

Osnovna šola Trbovlje

V OŠ Trbovlje je trenutno v karanteni 8. razred s 23 učenci. V nedeljo je bila namreč šola obveščena, da je bil eden od učencev na PCR testu pozitiven. “Takoj smo, skladno z navodili NIJZ, pričeli s postopkom obveščanja staršev učencev, ki so bili v visoko rizičnem kontaktu. Za učence tega oddelka smo organizirali delo na daljavo. Učenci, ki so prebolevniki ali cepljeni, so lahko prisotni pri pouku v šoli. Pri izvedbi pouka v živo in na daljavo hkrati je kar nekaj izzivov, predvsem zaradi tehnične opreme, ki nam je na voljo. Učitelji se strinjajo, da je bolje takšen način dela, kot pa ponovno popolno zaprtje šol,” je pojasnila ravnateljica Petra Čede. Učencem se bo karantena zaključila jutri, torej se prihodnji teden vračajo v šolo. Po podatkih sogovornice med zaposlenimi zaenkrat ni okuženih, je pa velik del strokovnih in drugih delavcev cepljenih ali prebolevnikov, ostali se tedensko testirajo.

56 zagorskih učencev se šola od doma

Podružnična šola Kisovec

Trenutno se preko računalnikov iz domačega okolja šola skupno 42 učencev iz dveh oddelkov 5. razreda Osnovne šole Toneta Okrogarja Zagorje ob Savi. Na Podružnični šoli Kisovec je 14 učencev 5. razreda v karanteni in so prav tako v svojih domovih še danes in jutri. Ob tem je ravnateljica Nataša Grošelj povedala: “Kljub spoštovanjem vseh ukrepov imamo trenutno na naši šoli pouk na daljavo za vse petošolce, ki so bili v šoli v naravi. Karantena se jim izteče konec tega tedna, tako, da se drug teden vračajo v šolske klopi. Med njimi so potrjene tri okužbe.” Tudi v zagorskih osnovnih šolah med učitelji zaenkrat ni okužb.

DODANO OB 13.10:

Danes ob 13h smo prejeli odgovor na včeraj zastavljeno vprašanje vodstvu hrastniške šole, v katerem so zapisali, da so včeraj zvečer bili obveščeni o prvi okužbi v njihovem zavodu. Covid sledilnik, katerega podatki veljajo za dva dni nazaj in po katerem smo povzeli podatke, tako niti ni prikazal najnovejšega stanja. OŠ Hrastnik je v skladu z navodili NIJZ obvestila starše. “V karanteni je 28 učencev 8. razreda, danes so pričeli s šolanjem na daljavo,” je povedala ravnateljica Polona Dolanc. Med zaposlenimi trenutno ne beležijo okužb.

FOTOGALERIJA: Zasavski župani zaželeli dobrodošlico prvošolcem

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...