5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.si1+1=233 radeških prvošolcev presenetil poštar še pred vstopom v šolo

33 radeških prvošolcev presenetil poštar še pred vstopom v šolo

Osnovna šola Marjana Nemca Radeče je s priložnostnim programom za novopečene učence in njihove starše pospremila 33 prvošolcev in prvošolk ob prvem vstopu v hram učenosti. V matični šoli so razporejeni v dva oddelka, po 16 in 18 učencev, Podružnična šola Svibno pa je medse sprejela osem prvošolcev. 

Super ekipa 1. razreda

Jana Wetz, prvič na prvi šolski dan kot ravnateljica.

Že v počitniškem času jih je šola razveselila s paketom presenečenja, ki ga je na njihove domove pripeljal kar poštar: prejeli so majčke z napisom Super ekipa 1. razreda, na katere so učiteljice prišile raznobarvne gumbe; v njih so se na prvi šolski dan ponosno tudi pokazali, predstavljajo pa trajen spomin na pomemben dan, prvi šolski dan, ki ga človek v življenju doživi seveda le enkrat.

Otrokom, ki so z današnjim dnem postali radeški učenci, so starejši pripravili program, obogaten z glasbo, plesom in instrumentalnim vložkom, nagovorili pa so jih ravnateljica Jana Wetz, župan Občine Radeče Tomaž Režun in vodja radeškega policijskega okoliša Danijel Hiter, kot tudi ravnateljica Glasbene šole Laško-Radeče Rosana Jakšič s povabilom k udejstvovanju v plesu in glasbi.

Nekaj izmed otrok je podelilo tudi njihove prve misli, pričakovanja in želje za ZON:

Kaj se ti zdi, da bo najboljše, kar te čaka v zvezi s šolo?

Patrik:Počitnice! 🙂

 

 

Česa se najbolj veseliš?

Gaja: Matematike. Da se bom naučila računati. 

 

 

Kaj pričakuješ, da bo sedaj drugače kot prejšnja leta v vrtcu?

Nika:S prijatelji se bom kaj novega naučila.

 

 

Kaj bo najboljše v šoli?

Sara: Da bom nosila zvezke v novi torbi Angry Birds.

 

Prvošolci so strani razredničark prejeli rumene rutice, s katerimi bodo bolje vidni na njihovi poti v šolo, starši pa so prisluhnili še predstavniku ZŠAM Radeče, predstavnici svetovalne delavke in vodji prehrane v radeški šoli. Dve uri za sprejemom prvošolcev na matični šoli pa so vrata na stežaj odprli tudi osmim prvošolcem na Podružnični šoli Svibno.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...