-- OGLAŠEVANJE --

V Zasavju so res sami ‘norci’

Mladinski center Trbovlje dosega izjemne rezultate na področju mladinskega dela, ki so zgled dobre prakse tako v slovenskem kot tudi na evropskem področju.

-- OGLAŠEVANJE --
dr. Maja Makovec Brenčič

“Projekti Mladinskega centra Trbovlje so izjemni, morda bi med njimi v tem trenutku lahko izpostavila projekt Ključ, ki zna spodbujati mlade, kaj storiti, da zgradijo dobro karierno pot. Poleg tega v MCT izvajajo tudi vrsto prostovoljskih aktivnosti, ki gradijo odnos do socialno šibkejših, odgovornost do okolja, živali, sveta … veliko vrednot se skriva v projektih MCT,” je njihovo delo pohvalila ministrica za izobraževanje dr. Maja Makovec Brenčič, ki se je danes v Trbovljah udeležila predstavitve učinkov mladinskega dela v zasavski regiji.

Pridobili že več kot 70.000 evrov nepovratnih sredstev

Mladinske izmenjave v Trbovljah in v tujini, razvoj in grajenje močnega mednarodnega učnega okolja v Trbovljah z izvedbo projektov Evropske prostovoljne službe so trajni in vidni učinki, ki so prepoznani širom Slovenije. Uspešnost MCT je s številkami podkrepil Uroš Skrinar iz MOVIT – od leta 2005, ko je začel delovati predhodnik Erasmus+ je namreč MCT uspelo pridobiti več kot 700.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev; v Zasavju skupaj do danes že več kot milijon evrov. Poleg tega MCT uspešno sodeluje tudi z lokalno skupnostjo, s šolami, Varstveno delovnim centrom Zagorje, hrastniškim in zagorskim mladinskim centrom in je primer dobre prakse in dobrih projektov, ki jih izpostavljajo na ravni Evropske unije.

“V Zasavju ste res sami ‘norci’. Najbrž se sploh ne zavedate, kako velike uspehe dosegate,” pa je nadpovprečne dosežke mladinskega dela in mladinskih centrov v zasavski regiji, ki jih ne gre jemati samoumevno, sočno pohvalil dr. Peter Debeljak iz Urada za mladino.

Uroš Skrinar, dr. Maja Makovec Brenčič in Katarina Nučič

SORODNI ČLANKI:

Trboveljčani do 185.000 evrov za mlade brezposelne

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --