4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoZasavje nima ne Telekapa ne reanimobila

Zasavje nima ne Telekapa ne reanimobila

Državna sekretarka ministrstva za zdravje je na pobudo poslanke Vojke Šergan in lokalnih predstavnikov stranke SMC obiskala Zasavje. O problemih se je govorilo bolj počez, konkretnih predlogov, če ne štejemo oddaljenih obljub, na mizi ni bilo

Problem pomanjkanja kadra v bolnišnici se bo odpravilo z zagotavljanjem večje dostopnosti zdravstva primarnega nivoja, smo slišali, to so področja družinske medicine, ginekologije in pediatrije, hkrati naj bi se problem reševal še s celovitim preoblikovanjem vseh slovenskih bolnišnic in s premeščanjem kadra, je pojasnila Pirnatova.

Zasavje brez reanimobila

Državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje, dr. Nina Pirnat
Državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje, dr. Nina Pirnat

Problem, da Zasavje nima reanimobila (gre za posebno reševalno vozilo, namenjeno nujnim prevozom, opremljeno z vso potrebno opremo za nujno medicinsko pomoč), ostaja. Premik na tem področju se kaže šele v primeru, da bodo analize dispečerskih služb pokazale potrebo po njem, pa čeprav se postopek uvedbe dispečerskih služb načrtuje šele prihodnje leto.

»Delo SBT in vseh zasavskih zdravstvenih domov ocenjujem kot dobro, seveda pa si vsi prizadevamo, da bi bilo še boljše,« nam je zaupala Šerganova. Kot je dejala, že leto in pol opozarja na projekt Telekap, ki se izvaja na področju možganske kapi, v Zasavju pa še vedno ni prisoten. Problem je predvsem v potrebi prevoza bolnikov v Celje, namesto, da bi jih imeli možnost oskrbeti kar v Trbovljah.

smc zdravstvo hrastnik vojka šergan nina pirnat irena grošelj košnik1

Projekt Telekap namreč s pomočjo sodobne tehnologije omogoča, da se iz osrednjega komunikacijskega centra vaskularni nevrolog, ki je pripravljen za konzultacije 24 ur dnevno, poveže z zdravnikom v regionalni bolnišnici in bosta skupaj izvedla nevrološki pregled na daljavo, nevrolog pa regionalnemu zdravniku svetuje tudi pri izvedbi potrebnih nadaljnih postopkov.

 

 

Zakaj urgenca še vedno ne deluje?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...