23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoZasavje: Največ dela na področju gradbeništva in zdravstva

Zasavje: Največ dela na področju gradbeništva in zdravstva

Med objavljenimi prostimi delovnimi mesti na Zavodu za zaposlovanje, za zasavsko območje je daleč največ del iz naslova gradbeništva in strojništva, sledijo prosta delovna mesta povezana z zdravstvom in nego. 

Trenutno razpisanih 56 prostih delovnih mest v Zasavju

V zasavskih mestih, kjer je na OE Trbovlje razpisanih 56 delovnih mest. Kot rečeno – iščejo kadre iz področja gradbeništva, kot so gradbeni inženirji, statiki, projektanti, monterji, krovci …Več prostih delovnih mest je tudi iz proizvodne dejavnosti, saj iščejo CNC operaterje, vodjo proizvodnje, brusilce, orodjarje, pridelovalce plastičnih mas …

Večina delodajalci iščejo delavce za nedoločen čas, s poskusno dobo 3 ali 6 mesecev.

Velik del iskanja kadrov gre iz naslova zdravstvenih delavcev, od zdravnikov, srednjih in višjih medicinskih sester. Zaposlitev nudijo v trboveljski bolnišnici, v hrastniškem in trboveljskem zdravstvenem domu, pomoč delovno sile zdravstva in nege pa potrebujejo tudi v domu upokojencev na Izlakah in v Trbovljah.

Poleg omenjenih v Zasavju razpisujejo delo tudi za učitelje, za računalnikarja na hrastniški glasbeni šoli, nudijo delo vozniku, objavljena sta dva razpisa za osebnega asistenta, v Zagorju potrebujejo veterinarja, na komunali pa organizatorja pogrebne službe.

Podaljšan rok: sredstva za spodbude delodajalcem

Zavod RS za zaposlovanje je podaljšal rok za tri javna povabila, s katerimi želijo delodajalce spodbuditi k zaposlovanju. Rok je podaljšan do 31. marca 2021.

  • Zaposli.me,
  • Spodbude za trajno zaposlovanje mladih (iz zahodne Slovenije) in
  • Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa učnih delavnic.

Zasavska kruta slika brezposelnosti … in kaj šele bo do konca leta

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...