19.7 C
Trbovlje
četrtek, 8. junija 2023
ZON.siAktualnoV Zasavju dobite hišo že za 45 tisočakov

V Zasavju dobite hišo že za 45 tisočakov

Nekaj manj kot 20 stanovanjskih hiš se trenutno prodaja na območju Zasavja (brez Litije). Situacija pa je takšna – cene rabljenih nepremičnin se zvišujejo, število prodaj je upadlo. 

Cene rabljenih stanovanjskih nepremičnin – torej stanovanj in hiš skupaj, so se na četrtletni ravni zvišale za 2,1 %. Če govorimo o rabljenih družinskih hišah, pa se je v tretjem kvartalu lanskega leta cena dvignila za 3,1 odstotka, cena starih stanovanj pa za odstotek in pol. Kot ugotavlja slovenski statistični urad, raste tudi cena novih nepremičnin, hiše za skoraj 20 odstotkov, stanovanja za 2,4%.

Največ ponudbe v Trbovljah

Najcenejša hiša, ki se oglašuje na zasavskem nepremičninskem oglasniku, stoji v Hrastniku. Lastniki za hišo, ki ima 210 kvadratnih metrov bivalne površine in stoji na skoraj 4000 kvadratnih metrih zemljišča, pričakujejo 45.900 evrov. Lokacija hiše je na oddaljeni lokaciji v Šavni peči.

Druga od najnižje cene navzgor je družinska hiša v Bevškem. Cena je skoraj enkrat višja kot pri prvi gre pa za 128 kvadratnih metrov veliko hišo, ki je bila leta 2007 adaptirana. Hiša se prodaja skupaj z 517 kvadratov velikim zemljiščem.

Za okroglih 100 tisočakov oglašujejo tretjo hišo po vrstnem redu od najcenejše. Prav tako v Trbovljah prodajajo 264 kvadratnih metrov veliko stanovanjsko hiš. Objekt, ki je bil zgrajen leta 1959 lastnik lahko deloma menja z avtomobilom do 30.000 evrov.

Od 12 do 30 tisoč evrov – v Trbovljah naprodaj stanovanja

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pogrešano našli le nekaj metrov od mesta, kjer so jo videli nazadnje

Iskalna akcija je prekinjena, saj so policisti in gasilci našli pogrešano 40-letnico.  V sredo zvečer so obvestili zasavski obveščevalni center, da je osebo pri prečkanju naraslega...
X