2.5 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.siAktualnoV Zasavju danes topli radiatorji le v eni občini

V Zasavju danes topli radiatorji le v eni občini

Zakonski pogoj, ki pravi, da mora ob 21. uri trikrat zaporedoma temperatura po 15. septembru biti nižja ali enaka 12 stopinj Celzija, je zaenkrat obkljukan le v Hrastniku, kjer so danes že pričeli z ogrevanjem, so nam povedali v hrastniški toplarni podjetja Petrol. 

Daljinsko ogrevanje v Hrastniku bo doseglo tople radiatorje po celotnem mestu nekje do srede tega tedna. V sosednjih Trbovljah pogoj za ogrevanje še ni izpolnjen, povedo na Komunali Trbovlje. V začetku prejšnjega tedna je že kazalo, da se bo pričelo z ogrevanjem, a stopinje niso padle pod 12 in začetek ogrevalne sezone v Trbovljah se je zamaknil. Ne glede na pogoj pa bodo, če bodo upravniki izkazali interes za pričetek ogrevanja, s tem začeli nemudoma, še pojasnijo.

Tudi v Zagorju radiatorji še niso topli. Enako kot v Trbovljah so se temperature celo nekoliko dvignile od pričetka prejšnjega tedna, zato z ogrevanjem še niso pričeli. A klici občanov z željo, da bi se ogrevanje pričelo, so. Zato bodo, če bo s strani Stanovanjskega podjetja Zagorje, ki je povečini upravnik večstanovanjskih zgradb v Zagorju, izražena želja po ogrevanju, kurilna sezona začeta že pred izpolnjenim zakonskim pogojem.

Drugje trepetajo, v Zagorju pa bo ogrevanje še cenejše

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X