19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Zasavju cepljenih 41 odstotkov oseb - pa so se cepili tudi...

V Zasavju cepljenih 41 odstotkov oseb – pa so se cepili tudi zdravstveni delavci? Preverili smo!

Najbolj cepivom očitno zaupajo v Hrastniku, kjer je v ZD Hrastnik cepljenih kar 93 odstotkov  zaposlenih. Najmanj cepljenih je med trboveljskimi zdravstvenimi delavci.

Kot rečeno je Zdravstveni dom Hrastnik daleč najvišje po precepljenosti zdravstvenih delavcev, saj je cepljenih kar 51 od 55 zaposlenih, prebolevnikov trenutno nimajo.

V ZD Zagorje se je cepilo 78% zaposlenih, še dodatnih 10 odstotkov pa je prebolevnikov, nam pove direktorica Saša Grobljar Bajda.

Evidenco o cepljenih in prebolevnikih v ZD Trbovlje vodijo le za zaposlene zdravstvene delavce in zdravstvene sodelavce, pravne podlage za vodenje evidenc za nezdravstveni kader nimajo, pojasnjuje pravnica iz ZD Trbovlje Staša Zupan. V ZD Trbovlje med zdravstveno osebje šteje 157 oseb, od tega je cepljenih 92 – kar znaša 59 odstotkov. Prebolevnikov v zadnje pol leta so našteli 6.

Malce višje odstotke cepljenih imajo v trboveljski bolnišnici, kjer je polno cepljenih 220 zaposlenih, torej 62 odstotkov. Kot še doda direktorica Romana Martinčič pa je skupaj s prebolevniki, ki jih je 39, skupni odstotek cepljenih in prebolelih 74%.

Ustanova Odstotek cepljenih zaposlenih*
ZD Hrastnik 93 odstotkov
ZD Zagorje 78 odstotkov
ZD Trbovlje 59 odstotkov
Splošna bolnišnica Trbovlje 62 odstotkov

*Ustanove so podale podatke vseh zaposlenih, ZD Trbovlje le podatke zdravstvenih delavcev.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...