9.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. marca 2023
ZON.si1+1=2FOTO: V zagorskem Evroparku poleg argonavtske ladje še piramide!

FOTO: V zagorskem Evroparku poleg argonavtske ladje še piramide!

V zagorskem Evroparku se je vendarle pričelo tisto, kar številni že težko pričakujejo – postavitev novih igral. Za spodbujanje igre in motoričnih sposobnosti otrok bodo tokrat ob argonavtsko ladjo postavili še piramide. Zanje bo Občina odštela brez ddv odštela nekaj manj kot 157.000 evrov, odprli pa jih bodo do konca septembra.

Evropark bo kmalu dobil novo podobo.

Že lep čas smo spraševali, kaj bo novega v Evroparku, a so na občini skrivali. Danes so se odločili novico poslati v javnost. “Kot največje in najbolj vizualno privlačno igralo bo nameščeno vrvno plezalo s štirimi vrhovi, vrvnim mostom, toboganom in osrednjo membrano, ki s svojo velikostjo zagotavlja 180 igralnih mest različnim starostnim skupinam otrok, predvidoma nad starostjo 5 let,” pojasnjujejo na zagorski Občini in dodajajo, da mreže omogočajo plezanje, tobogan dričanje, viseči most prehajanje in vadbo spretnostnih veščin. 

Ob plezalnih mrežah še številne novosti

Poleg tega bodo uredili tudi gugalnice, ki hkrati omogočajo guganje otrok in staršev, igrala za raztegovanje, ki so priljubljena predvsem pri dekletih, načrtovani pa so še previsni vrtiljak, vrtiljak in velika gugalnica, ki omogoča guganje v vse smeri. In to še ni vse – dodatno bodo uredili še progo za tek. “Približno 200 m dolga proga se širi in oži ter hkrati poteka preko večjih in manjših hribin. Omogočala bo tekmovanja med otroki in ogrevanje rekreativcev ter spodbujala različne gibalne sposobnosti,” o novi tekaški progi povedo na zagorski Občini. Ob igrišču pa bodo obiskovalci lahko posedali na posebnih sedalnih elementih v obliki skal ali na postavljenih klasičnih klopeh in ležalnikih. 

Na novo bodo uredili tudi območje fitnesa na prostem, ki bo z izbrano opremo namenjeno nekoliko starejšim uporabnikom, nova pridobitev pa bosta tudi kolesi »sport bike«. “V sklopu naložbe bo prenovljeno tudi osrednje stopnišče do zgornjega platoja Evroparka,” še napovedujejo na Občini in sporočajo, da bo v času del uporaba rekreacijskih površin na zgornjem platoju Evroparka omejena, zato prosijo za razumevanje in predvsem previdnost pri gibanju na omenjenem področju.

Župan Matjaž Švagan je sicer na eni od zadnjih sej občinskega sveta napovedal tudi, da bodo v Evroparku uredili tudi javno razsvetljavo, ki bo občanom prišla prav predvsem v jesenskem in zimskem času, ko so dnevi občutno krajši.

SORODNI ČLANKI:

Zagorska igrala (že spet) zavita v skrivnost

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Zaradi nočnih padavin na celotnem območju vodovoda Trbovlje prekuhavanje vode

Komunala Trbovlje obvešča, da bo zaradi okvare na vodovodu danes, 27. marca 2023, občasno prekinjena dobava pitne vode na območjih Prapreče-del in Potoška vas. Zaradi...
X