5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 5. decembra 2022
ZON.si1+1=2V Zagorju se trudijo ublažiti skrbi šolarjev iz socialno šibkejših družin

V Zagorju se trudijo ublažiti skrbi šolarjev iz socialno šibkejših družin

Začelo se je novo šolsko leto, z njim pa tudi številne skrbi, ki jih občutijo predvsem starši iz socialno šibkejših družin. Občina Zagorje bo zato tudi letos priskočila na pomoč z različnimi ukrepi – prvi je bila donacija v višini 5000 evrov nakup šolskih potrebščin, ki jih je otrokom razdelil zagorski Rdeči križ.

Ob tem pa Občina iz proračuna namenja sredstva še 25.000 evrov za sofinanciranje varstva vozačev in za bivanje otrok v šoli v naravi oz. centrih za šolske in obšolske dejavnosti. Okoli 5000 evrov iz proračuna dajo za sofinanciranje malic in kosil v osnovnih šolah, s čimer prav tako pomagajo pri doplačilih obrokov za otroke iz socialno šibkejših družin, za prevoze otrok v šolo pa Občina nameni okoli 480.000 evrov. “Ob zadnjih podražitvah pa bo ta znesek v prihodnje verjetno še višji,” predvidevajo na zagorski Občini. 

Občina Zagorje ob Savi pa bo za mlade na podlagi razpisa za sofinanciranje programov Kapital mladih v občini Zagorje ob Savi letos iz proračuna razdelila še 20.000 evrov, in sicer za psihosocialno pomoč otrokom, starejšim od 5 let, in mladostnikom, starim do 30 let, v obliki individualne psihoterapije. Namen je zagotoviti prvo pomoč pri razreševanju duševnih stisk ter otrokom in mladostnikom pomagati za večjo socialno vključenost oziroma integracijo v slovensko govorno okolje, s poudarkom na psihofizičnem zdravju, so še pojasnili. 

SORODNI ČLANKI:

Novost v Zagorju: Fundacija, ki bo priskočila na pomoč mladim

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

VIDEO: Po najdaljši mestni ulici se je zapeljal prvi dobri mož

V spremstvu nagajivih parkeljnov, srčnih angelčkov, zagorskih godbenikov in neverjetnih bruhalcev ognja, se je Miklavž popeljal po mestni vpadnici vse do ploščadi, kjer sta...
X