31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoV Zagorju leta 2021, kot pravi župan, ognjemet investicij

V Zagorju leta 2021, kot pravi župan, ognjemet investicij

Zagorski svetniki so včeraj v drugi obravnavi soglasno potrdili proračun občine za prihodnje leto.

»Proračun je znova rekorden in socialno naravnan, predvsem pa se bo v zgodovino zapisal kot proračun, v katerem je zajet ognjemet investicij,« je ob njegovem sprejemu povedal župan Matjaž Švagan.

Proračun šteje okoli 18 milijonov prihodkov ter 21 milijonov odhodkov

Proračunski primanjkljaj v višini 3,6 milijona evrov bo pokrit z ostankom sredstev iz leta 2020 (1,4 mio evrov) in s koriščenjem bančnega kredita v višini 2,5 milijona evrov. “Ocenjena zadolženost občine ob koncu leta 2021, upoštevaje zakonsko dovoljeno zadolženost občine, je 335 evrov na občana, kar je pod zakonsko mejo in ob obenem še prostem kreditnem potencialu. Povprečni dolg na prebivalca v Sloveniji je konec leta 2018 znašal 414 evrov,” je v predstavitvi proračuna povedala vodja oddelka za javne finance na Občini Zagorje ob Savi Jelena Mlakar.

Svetniki in svetnice Občinskega sveta Občine Zagorje ob Savi so se včeraj sešli na zadnji seji v letu 2020. Tudi tokrat je seja zaradi epidemioloških razmer v Sloveniji potekala na daljavo, preko aplikacije Zoom.

Največja investicija prihodnjega leta v finančnem smislu bo ureditev prostorov nekdanjega podjetja Svea za potrebe Glasbene šole Zagorje in Regionalne razvojne agencije Zasavje, ki je ocenjena na 2,3 milijona evrov. Med večje investicije sodijo še Kolesarska steza Zagorje – Orehovica, ureditev Ekonomsko – poslovne cone, energetska sanacija in prenova telovadnice v OŠ Toneta Okrogarja, širitev Knjižnice Mileta Klopčiča, ….

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...