12.2 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.si1+1=2V Zagorju dijaki iz karantene, uprli so se nošenju mask

V Zagorju dijaki iz karantene, uprli so se nošenju mask

Dijaki Srednje šole Zagorje, ki so bili prejšnji teden v karanteni so se ob prihodu v razred uprli nošenju mask. Na družabnem omrežju je dijakinja objavila celo, da iščejo pravno pomoč in da mask v šoli ne bodo več nosili. 

Ravnateljica SŠ Zagorje Aljaša Urbanija je potrdila, da so se dijaki uprli nošenju mask. “Dejstvo je, da so se danes v šolo vrnili dijaki oddelka, ki so bili v prejšnjem tednu v karanteni in so imeli organiziran pouk na daljavo. Danes pri pouku niso želeli imeti mask.”

Ob začetku pouka v letošnjem šolskem letu smo dijake seznanili s protokolom pouka po modelu B, ki predvideva pouk v šoli ob upoštevanju predpisanih ukrepov, še pove ravnateljica, ki je skupaj z razredničarko dijake ponovno seznanila s protokolom.

Dijakinja je v objavi na Facebooku zapisala, da protestirajo zaradi mask, ter da jim v šoli grozijo z inšpekcijo. Profesorice naj bi zapustile razred. Kot smo uspeli izvedeti od zagorske dijakinje, so srednješolci že stopili v kontakt z odvetnikom, ki pa jim je svetoval, da zaenkrat naj ne komentirajo dogodka.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...