17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoV 'vašhavi' bo grmelo s pomočjo podpornikov

V ‘vašhavi’ bo grmelo s pomočjo podpornikov

V rudniški ‘vašhavi’ v Trbovljah bo junija na sporedu že četrti mednarodni festival eksperimentalnega zvoka in hrupa Noisefest.

V dveh dneh, od 2. do 3. junija, se bodo predstavile številne domače in tuje zasedbe, tudi iz Anglije, Nemčije, Italije, Slovaške, Nizozemske, Španije, Belgije, Švice, BiH, … V okviru dodatnega programa bodo predstavili tri video projekte, med drugim tudi poljski dokumentarec o zvoku v prostoru.

Noisefest do sredstev preko Adrifunda

Neven M. Agalma

Ena izmed novosti letošnjega Noisefesta je tudi način financiranja.Projekt smo prijavili na Adrifund, prvo slovensko platformo za množično financiranje. Finance so vsako leto na tesno, zato je bil logičen korak, da projekt nadgradimo s pomočjo podpornikov,” pravi organizator Neven M. Agalma.

Izbrali so si minimalni cilj, to je zbrati 1.500 evrov, organizatorji pa upajo, da jim ga bo uspelo preseči. “Kaže nam dobro, do zaključka zbiranja je še 19 dni, v tem času pa nam je uspelo zbrati že več kot 1.000 evrov,” je povedal Agalma in dodal, da se bodo na tak način financirali tudi v bodoče.

Foto: Achim Friedrich

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...