21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2V Trbovljah z evropskimi sredstvi do prenovljene šole

V Trbovljah z evropskimi sredstvi do prenovljene šole

Danes se lahko zazremo v skoraj prenovljeno šolo, ki je sicer bila zgrajena leta 1901. Občina Trbovlje se je prijavila na Javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2017 in 2018, v okviru Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014 – 2020. V mesecu juliju smo prejeli sklep Ministrstva za infrastrukturo, s katerim je Občina Trbovlje pridobila nepovratna sredstva v višini do 203.037,78 EUR za izvedbo Energetske sanacije Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje.

Na dan, ko so učenci prvič v letošnjem letu prestopili šolski prag, je bil omogočen dostop in uporaba notranjih prostorov, sanitarij in učilnic, z izjemo telovadnice.

S prvim šolskim dnem se je zaključila obsežna celovita prenova štirih učilnic v pritličju šole, ki jo je v celoti financirala Občina Trbovlje in je zajemala sanacijo vlažnih zidov in tal, prestavitev dveh umivalnikov, zamenjavo talnih oblog in vrat, slikopleskarska dela ter obnovo tlakov v vetrolovu.

Dela, ki potekajo v okviru energetske sanacije osnovne šole se počasi zaključujejo, učence pa bo po jesenskih počitnicah pričakala popolnoma prenovljena telovadnica. Cilj prenove telovadnice je izvedba novega cevnega razvoda ogrevanja, prezračevanje, namestitev športnega parketa in opreme, zamenjava strehe in oken v telovadnici ter nova fasada. V okviru energetske sanacije šole pa so bila zamenjana tudi vrata šole, urejeno je bilo prezračevanje sanitarnih prostorov, zamenjana so bila neustrezna svetila v objektu, saniran cevni razvod ogrevanja ter celovito obnovljena toplotna postaja.

Vsi že prav nestrpno čakamo konec energetske sanacije šole, ki je na obnovo potrpežljivo čakala že nekaj let.  Naj poudarimo, da nam brez sofinanciranja Republike Slovenije in Evropske unije iz Kohezijskega sklada, izvedba projekta ne bi uspela, zato iskrena hvala. Za konec pa še povabilo. V mesecu decembru bo potekalo odprtje energetsko sanirane Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje, na katero ste prav vsi prijazno vabljeni. Točen datum odprtja bo znan in objavljen naknadno.

Naložbo v energetsko sanacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...