12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Trbovljah postavili začasni muzej

V Trbovljah postavili začasni muzej

V sklopu bienala oblikovanja BIO 25, ki ga pripravlja Muzej za arhitekturo in oblikovanje, bo eno od sedmih prizorišč tudi v Trbovljah. Otvoritev bo v petek, 26. maja, ob 10.30, v Delavskem domu Trbovlje.

V Trbovljah: Po utopiji

Letošnji bienale nosi naslov DALEČ, TAKO BLIZU. Sedem tematskih skupin je poiskalo kraje, ki bi jih ponovno poselili, navade, ki bi jih ponovno obudili in osnove sobivanja, katerim bi dali nov pomen. Tako so se tematske skupine odpravile na 7 specifičnih lokacij in ena izmed njih je v Trbovljah našla prizorišče za razvijanje njihovega scenarija po imenu »Po utopiji«, v kmalu zaprto rudniško infrastrukturo. Več o tem, kaj se bo dogajalo v Trbovljah, si lahko preberete TUKAJ.

Nad stopniščem Delavskega doma Trbovlje si tako lahko ogledate začasni »Muzej Tiny«, ki je postavljen v okviru festivala. Stekleni paviljon je delo tujih umetnikov in predstavlja objekt, ki bo namenjen razstavam in dogodkom na temo Trbovelj.

SORODNI ČLANKI:

Rudniški turizem tudi pri nas?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...