31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoV Trbovljah poln covid oddelek, dodajajo nove postelje

V Trbovljah poln covid oddelek, dodajajo nove postelje

Trboveljska bolnišnica ima trenutno 27 postelj namenjenih covid bolnikom. In prav vse so tudi zasedene. V kratkem naj bi dodali še pet do deset postelj.

Zasedenost se spreminja na dnevni bazi, nam pove direktorica Romana Martinčič, ki trenutno z ekipo vzpostavlja še dodatnih 5 do 10 postelj.

V intenzivni terapiji je v Trbovljah osem bolnikov, pomoč respiratorja potrebujejo štirje. Na voljo pa je 14 respiratorjev, od teh sta dva prenosna.

Štirje umrli v trboveljski bolnišnici

Iz covid oddelka so že v Trbovljah do sedaj odpustili 19 pacientov, štirje so zaradi okužbe s koronavirusom v Trbovljah umrli.

Kadrovska slika se v trboveljski bolnišnici, po besedah direktorica slabša, saj tudi osebje oboleva za covidom.

V pozivu prostovoljcem so dobili pomoč 20 dobrih ljudi. Sistem bo deloval tako, da bo osebje iz okoliških zdravstvenih domov delalo na covid oddelkih, medtem ko bodo prostovoljci vključno z enotami prve pomoči Rdečega križa pomagali na drugih oddelkih – na kirurgiji, internem oddelku, ginekologiji, fizioterapiji, lekarni in na dializi. Seveda po potrebi pa tudi drugje, poroča Martinčičeva in doda: “Za njihovo požrtvovalnost smo iskreno hvaležni.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...