16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoV Trbovljah poln covid oddelek, dodajajo nove postelje

V Trbovljah poln covid oddelek, dodajajo nove postelje

Trboveljska bolnišnica ima trenutno 27 postelj namenjenih covid bolnikom. In prav vse so tudi zasedene. V kratkem naj bi dodali še pet do deset postelj.

Zasedenost se spreminja na dnevni bazi, nam pove direktorica Romana Martinčič, ki trenutno z ekipo vzpostavlja še dodatnih 5 do 10 postelj.

V intenzivni terapiji je v Trbovljah osem bolnikov, pomoč respiratorja potrebujejo štirje. Na voljo pa je 14 respiratorjev, od teh sta dva prenosna.

Štirje umrli v trboveljski bolnišnici

Iz covid oddelka so že v Trbovljah do sedaj odpustili 19 pacientov, štirje so zaradi okužbe s koronavirusom v Trbovljah umrli.

Kadrovska slika se v trboveljski bolnišnici, po besedah direktorica slabša, saj tudi osebje oboleva za covidom.

V pozivu prostovoljcem so dobili pomoč 20 dobrih ljudi. Sistem bo deloval tako, da bo osebje iz okoliških zdravstvenih domov delalo na covid oddelkih, medtem ko bodo prostovoljci vključno z enotami prve pomoči Rdečega križa pomagali na drugih oddelkih – na kirurgiji, internem oddelku, ginekologiji, fizioterapiji, lekarni in na dializi. Seveda po potrebi pa tudi drugje, poroča Martinčičeva in doda: “Za njihovo požrtvovalnost smo iskreno hvaležni.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...