-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Zaradi korone novo vozilo za reševanje z malce zamude

FOTO: Zaradi korone novo vozilo za reševanje z malce zamude

Trboveljski gasilci so svoj vozni park včeraj obogatili z novim vozilom za tehnično reševanje. Sledi še eno vozilo in dokončna prenova doma. 

Poveljnik PGD Trbovlje mesto Anžej Sticher, ki je zadolžen za operativne zadeve je zadovoljen z novo pridobitvijo: “Staro vozilo je sedemnajst let dobro služilo svojemu namenu in je že bil čas za novo.” je dejal. Novo hitro tehnično reševalno vozilo je namenjeno za vse tipe tehničnih intervencij, predvsem pa posredovanju v prometnih nesrečah na zasavskem območju. V vozilu je vsa potrebna oprema za nudenje prve pomoči, gašenje požara, za odpiranje vrat ter zavarovanje kraja dogodka. Ima tudi prostor za večjo posadko in vse skupaj predstavlja večjo možnost uspešnega posredovanja v nesrečah, še pojasni Sticher: “Vozilo smo pričakovali že v novembru, pa je zaradi korone zamujalo. Na jesen dobimo še novo gasilsko avtocisterno. Lahko rečem, da se naš vozni park se v zadnjih letih uspešno posodablja.”

Do konca leta bo obnovljen tudi drugi del stavbe Gasilskega doma, kjer bo Regijski center za obveščanje. Tako naj bi bila povezava z gasilci še boljša, lažje bo sodelovanje in reševanje.

Za novo vozilo z nadgradnjo so odšteli 124.000 evrov, sredstva pa sta prispevali trboveljska občina, Uprava RS za zaščito in reševanje, del sredstev pa so še primaknili gasilci sami.

VIDEO in FOTO: Vpogled v korenito prenovo doma trboveljskih gasilcev

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pismo ravnateljice in profesorice: 120 so jih našteli na Okrogarjevi šoli

Začetki Osnovne šole Toneta Okrogarja segajo v leto 1903. Iz zapisov 120-letnega delovanje šole je moč razbrati, da se v teh starih prostorih srečujejo...